Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği  (TOBB) Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanıaynı zamanda Doğuş Suni Deri Kösele Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Şermin Kahraman, Bilecik’te bir ilke imza atarak merkeze bağlı Ulupınar Köyü’ndeki tarlasına lavanta dikimi gerçekleştirdi.

Tarım İl Müdürlüğü’nün düzenlendiği Lavanta dikimi etkinliğine Vali Bilal Şentürk, Milletvekili Selim Yağcı, Belediye Başkanı Semih Şahin,TSO Başkanı Şükrü Keskin,Siyasi Parti Temsilcileri, Kurum Müdürleri, Meslek Odası Temsilcileri ve vatandaşlar katılım sağladı

.

Şermin Kahraman, büyük bir atılım ile Ulupınar Köyü’nde kendisine ait olan arazide lavanta ekerek, hem köylüye destek oldu hem de Bilecik turizmine yeni bir boyut kazandırmaya çalıştı.

Kusursuz ikram ve sunumun olduğu etkinliğe ilgi çok büyüktü. Girişimci Şermin Kahraman, etkinliğe katılan  misafirler ile tek tek ilgilendi.

“Artık Bilecik’in enleri arasına lavanta da girecek”

Etkinlikte konuşan Vali Bilal Şentürk, Bilecik’in enleri arasına lavantanın da gireceğini söyleyerek, “Bilecik namını her tarafta duyuracak, bol kazançlı olmasını diliyorum. Lavanta son günlerde popüler bir ürün oldu özellikle görseliyle. Lavanta hem görsel olarak turizmimize katkı sağlayacak, hemde ortaya çıkan ürünün verim boyutuyla da hem sanayicimizin kendisine hem de bölgemize bir katkı sağlayacak. Burada bu lavanta bahçesinin kurulmasını çok anlamlı buluyorum, İstanbul’un arka bahçesi niteliğinde butik ilimizin bu tarz kırsal turizme katkı sağlayacağını düşündüğüm projelerle daha da ilgi çekebileceği kanaatindeydim.Bu projede emeği geçen İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz çalışanlarına ve bu yatırımı hayata geçiren Şermin Hanıma ayrıca teşekkür ederim” dedi.

Milletvekili Selim Yağcı ise,böyle güzel bir projede buluşmaktan oldukça memnun olduğunu dile getirerek,“köylerimizdegerçekleştirilen bu tarz yatırımların oldukça anlamlı olduğunu düşünüyorum. Burası 1 yıl sonra lavanta bahçesi haline gelecek. Hepimizi misafirlerimizle gelip buranın imkanlarından, görsellerinden faydalanacağımız noktaya gelecek” ifadelerinde bulundu.

Tek amacım görsellik kazandırarak turizme ve köyümüze faydalı olmak”

Kadın Girişimci Şermin Kahraman ise,lavanta dikimi ile tek amacının Bilecik’e güzel bir görsellik kazandırmak,turizme ve köye faydalı olmak olduğunu belirtti.

Kahraman, “zor bir fabrikayı aldım ve iyi yerlere getirdiğimi düşünüyorum şimdi de çiftçiliğe adım attım. Geçenlerde sanayicilerle çiftçi buluşması yapıldı hakikaten özveriyle konuşuldu ve sanayicilerinde çiftçilere destek olmasını istendi. Bende Tarım İl Müdürümüzle konuştum ve aklıma yattı, Lavanta işine girmeyi düşündüm aklımda para kazanmak gibi bir şey yok. Benim tek düşündüğüm buradaki köylülerimize destek olmak, topraklarımızı değerlendirebilmek ve burada görsellik yapmak. Buraya turistlerin gelmesini sağlayarak köylülere destek olmak istiyorum elimden geldiğince her şeye destek olmaya çalışacağım” diye konuştu.

Konuşmaların ardından araziye lavanta dikimi gerçekleşti. Katılımın çok yoğun olduğu etkinlikte başta Vali Şentürk olmak üzere çocuk, genç, yaşlı herkes lavanta fidanı dikti. Fidan dikimi gerçekleştirdikten sonra Ulupınar Köyü’nde doğa yürüyüşü gerçekleştirildi. Vali Şentürk, doğa yürüyüşünde sonbahar temalı hatıra fotoğrafları çekindi.

Editör: TE Bilişim