Bilecik'te ''Amatör Spor Haftası'' etkinlikleri kapsamında çeşitli sportif etkinlikler düzenlendi.

                                                                                                                                                                                

Atatürk Spor Salonunda düzenlenen kutlamalara katılan Vali Şentürk, kişinin ekmeğini kazanıyorsa o işi amatörce yapmasının yeterli olmayacağını belirterek, hayatını o işten kazanan kişinin profesyonel olması gerektiğini ifade etti.

“Hiçbir şey yapamayan yürür”

Sporun hangi dalı olursa olsun yeteneklerine uygun olanların sporla uğraşması gerektiğinin altını çizen Vali Şentürk,  ''Sağlığımız için spor yapmalıyız. Hareketli yaşamanın yolu spor branşıyla ilgilenebilmektir. Bilecik'te, 36 bin öğrenci ve 18 bin üniversite öğrencimiz var. Geleceğimiz sizler olacağınız için sağlıklı ve donanımlı olmalısınız. O zaman gençlerimizin en az bir spor dalıyla amatörce ilgilenmesi gerekir. Bunun için okullarımızdan başlayarak, her öğrencimizin mutlaka bir branşla ilgilenmesini istiyoruz. Bunun semerilerini uygulamalarda göreceksiniz. Kendim, spor branşlarının çoğunluğunu yaptım, yapmaya devam ediyorum. Bilecik'te spor alt yapımız iyi durumda. Annelerimize babalarımıza yaptıracağız, en basiti yürümek. Bilecik gibi doğa güzellikleri ziyadesi ile olan yeşillikler içerisinde 35 tane göleti olan bir yerde hiçbir şey yapamayan yürür, 3-5 kilometre yürür. Bilecik'te topyekun spor yapacağız. Spor yaparak büyüklerimizde sigarayı bırakacak. Söylemlerimizle, eylemlerimiz örtüşürse o zaman hepimiz birer örnek insan oluruz. Spor yapan ve yaptıran arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Bilecik'te sporu en iyi noktaya getireceğiz.'' diye konuştu.

“Spor yaparsak morallerimiz yükselir”

Gülümsemenin en iyi ilaç olduğuna dikkat çeken Vali Şentürk, “Moralimiz iyi olursa güleriz değil mi ? Spor yaparsak morallerimiz yükselir. Moralimiz iyi olduğunda güleriz. Gülümseyen insanlar sıkıntılarını unutur. Daha sağlıklı olur. Ben söylemiyorum sağlıkçılar söylüyor. Bir de kötü alışkanlıkları spor yaparak bırakacağız. Söylediğimiz her şeyi yapacağız, bu bizim temel şiarımız olsun. Söylemlerimizle eylemlerimiz örtüşürse o zaman hepimiz birer örnek insan oluruz” dedi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız da spor ve sportif çalışmalar bireyi fiziksel, zihinsel, ruhsal ve ahlaki yönden geliştirirken, enerjilerini kişilerin sağlığına katkıda bulunacak şekilde kullanma olanağı sağladığını ifade ederek, ''Spor kuralları uymayı, birlik, dayanışma, saygı, sevgi, iş birliği, paylaşma, centilmenlik ve takım ruhu ilkelerini yerleştirerek topluma uyum, kendine güven, cesaret ve arkadaşlık duygularını geliştirir. Amatör spor haftası kapsamında planlanan faaliyetler ile farkındalık oluşturularak halkımızın düzenli fiziksel aktivite alışkınlığına özendirilmesi, Spora başlayan çocukların müsabaka tecrübesi kazanması,

Yetenek taraması yapılarak spora yönlendirilmiş çocuk ve gençlerimizin, bağlı oldukları kulüplerinin ve başarılı sporcularımızın halkımıza tanıtılması,

Yeni bireylerin spora kazandırılması, amatör spor branşlarına gerekli desteğin verilmesine ilişkin sosyal sorumluluk duygusunun oluşturulması,

Haftanın anlam ve önemine ilişkin etkinlikler ile ilimizde topyekûn spor bilinci ve kültürünün oluşturulmasını amaçlıyoruz.

'' dedi.

“Amaç 7’den 77’ye her yaştan vatandaşımızı spora yönlendirmek”

Bilecik Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Nusret Tosun ise özellikle çocukların spora kazandırılmasının en önemli hedefleri arasında olduğunu belirtirken, “. Burada amaç 7’den 77’ye her yaştan vatandaşımızı spora yönlendirmek, spora teşvik etmek ve spor kültürü oluşturmak. Bizler spor ve sporcunun gelişmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Spor Bakanlığımız bu konuda oldukça hassas. Spor faaliyetlerinin gelişmesi, sporcu ve başarı sayısının artması için var gücümüzle çalışıyoruz. İlimizde çok sayıda branşta Milli seviyeye ulaşmış sporcularımız var. Gayretimiz Milli sporcu sayısını artırmak. Unutulmamalıdır ki; Milli ve profesyonel sporcunun temeli amatör spordur. Amatörlerin başarısı, o ilin ulusal düzeydeki başarı çıtasının yukarıya çıkması demektir.” ifadelerine yer verdi.

Kutlamalar, halk oyunları ve sportif gösterilerinin ardından Vali Şentürk, Belediye Başkanı Semih Şahin, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, Vali Yardımcısı Rahmi Köse'nin sporda yılın ''En''lerinden Özbekistan'da Dünya Yıldızlar Tekvando Şampiyonasında Dünya üçüncüsü , İspanya'da Avrupa Yıldızlar Şampiyonasında Avrupa ikincisi Zeynep Nur Sarıçiçek'e, Kyokushin Karate 1. Türkiye Kupası ve Büyükler Açık Siklet Türkiye Şampiyonası Türkiye birincisi ve Kyokushin Karate Balkan Şampiyonası Balkan ikincisi Birol Talha Şen ile ve antrenörler Güven Tanyeri, Yılmaz Durmuş ve Ayşe Nur Çolhan'a plaket ve hediyelerinin verilmesiyle sona erdi.

Etkinliğe ailelerin katılımının yüksek olmasının yanında düzenlenen gösteriler büyük beğeniyle izlendi.

Editör: TE Bilişim