CHP Bilecik Belediye Meclis Üyesi Erdoğan Yeşil, bir basın açıklaması yayınlayarak çok konuşulacak bir iddiada bulundu. Suriye’den mülteci olarak ilimize gelen 500’e yakın kişinin geçtiğimiz gülerde Noel partisi verdiği ifade eden Yeşil, iktidar partisi mensuplarına “Benim gariban Müslüman Suriyeli kardeşlerim dedikleri  bunlar mı?” sorusunu yöneltti. Yeşil’in basın açıklaması şöyle: 

Değerli Bilecikli Hemşehrilerim,

Bilecikli bir hemşeriniz olarak son günlerde akıl erdiremediğim o kadar çok şeyle karşılaşıyorum ki.

Bugün de bir başkası ile karşılaştım. Olayın aslını öğrenmek için de bizzat siz hemşerilerimle paylaşmak istedim.

Bugün aldığım bir habere göre Bilecik’te toplantı organizasyonlarının gerçekleştiği özel bir işyerinde yaklaşık 400-500 kişinin katılımı ile NOEL kutlandığı haberini duydum.(Hz. İsa’nın doğum yılı kutlaması) Konuyu araştırdığımda olayın doğru olduğunu, büyük bir kısmının Suriye ve Irak’tan gelen Hıristiyan mültecilerin olduğunu duydum. Her dine ve onun törenlerine saygımız var. Ayrıca Hz İsa da diğer tüm peygamberler gibi bizim peygamberimiz. Lakin benim akıl erdiremediğim 500 kişilik bir Hıristiyan kitlesine sahip bu vatandaşlar kim? Nerede çalışıyorlar? Ne iş yapıyorlar? Biz ve hemşerilerimiz zor şartlarda fabrikalarda çalışarak hayatımızı idame ettirmeye çalışırken çalıştığımız ortamlarda bu arkadaşlarla karşılaşmadık. Bu değirmenini suyu nereden geliyor?

Kimi devletin büyük miktarlarda yardım yaptığını söylerken, bir diğeri Birleşmiş Milletler’in para sağladığını söylüyor.  Bu konuda birilerinin bizlere açıklama yapması lazım. Ne derece doğru söylenenler…

Birileri paralellerle, üçgenlerle uğraşacağına biraz da bunlarla uğraşsın diyoruz. Benim gariban Müslüman Suriyeli kardeşlerim dedikleri  bunlar mı? Ve en yetkili makamlardan açıklama bekliyoruz..     

Sırtımızdan kesilen kurbanların nereye gittiğini bilmek hakkımız diye düşünüyorum.

Bu vesile ile Tüm hemşehrilerime sağlık, mutluluk ve helal kazançlar diliyorum.

Saygılarımla

Editör: TE Bilişim