Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ayhan Tozan, 2019 yılı itibariyle İŞKUR tarafından özel sektörde işe yerleşen işçi sayısını açıkladı.

İl Müdürü Tozan, 2019 yılı itibari ile İŞKUR tarafından işe yerleştirme sayısının önceki yıla göre yaklaşık yüzde 15 artış göstererek 5 bin 793’ü özel sektör işyerlerine olmak üzere 5 bin 813 kişi olduğunu belirtti. Bu sayının bin 772’sinin kadın, 2 bin 23’ünün genç, 168’inin engelli, bin 71’inin yükseköğrenim mezunu olduğunun altını çizen Tozan, kadın, genç ve engelli istihdamının önemini belirterek İl Müdürlüğü olarak bu alanlarda daha çok çalışıldığını ve bu çalışmanın bu yıl da artarak devam edeceğini dile getirdi.

Tozan, yıl içerisinde bin 307 farklı işyerinin İş ve Meslek Danışmanları tarafından ziyaret edildiğini, yine 665’i engelli olmak üzere 12 bin 649 farklı vatandaş ile bireysel görüşme gerçekleştirildiğini dile getirerek işyerleri ile vatandaşları işe yerleştirme, istihdam garantili kurs ve programları ile meslek edindirme konusunda biraraya getirildiğini ifade etti. Tozan, “istihdam garantili kurslarımız ile 914, yine istihdam garantili İşbaşı Eğitim Programlarımız ile imalat sektöründe 1.456 kişi olmak üzere 28’i engelli toplamda 1.987 kişiye meslek edindirerek istihdamlarını gerçekleştirdik” diyerek nitelikli istihdama vurgu yaptı.

Tozan, 2020 yılı hedefleri arasında Bilecik’te bin 941’i kadın, 202’si engelli, 2 bin 323’ü genç, bin 51’i yükseköğrenim mezunu olmak üzere 5 bin 850 işe yerleştirme ile 2 bin 25’i imalat sektöründe olmak üzere 2 bin 375 kişilik istihdam garantili kurs ve İşbaşı Eğitim Programı bulunduğunu belirterek “Bilecik geneli işyerlerimiz ile Bilecik, Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odaları katılımları ile bu yıl için 3 bin 800’ü imalat sanayinde olmak üzere 4 bin kişilik Mesleki Eğitim Beceri Geliştirme İşbirliği ve İşbaşı Eğitim Programı protokolleri imzalanması planlanıyor. İşverenlerimizin talepleri doğrultusunda imzalanması planlanan bu protokoller ile ilimizde 4 bin kişilik meslek edindirme kurs ve kurs bitiminde istihdamın garanti altına alınarak, yıl içerisinde birçok meslekte protokol imzalanan işyerlerimiz ile bu programların açılacak” ifadelerinde bulundu.

Tozan, son olarak; " İl Müdürlüğü olarak Bilecik’te bu yıl da geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi imalat sanayisine daha çok ağırlık vereceğiz, kadınlarımızın, gençlerimizin ve engelli vatandaşlarımızın nitelikli ve kalıcı istihdamına yönelik çalışmalarımız bu yıl da artarak devam edecektir" dedi.

Editör: TE Bilişim