2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı birinci dönem sonu itibari ile Bilecik genelinde 2 bin 186 öğretmenin görev aldığı 180 okulda 36 bin 155 öğrenci karne heyecanı yaşadı.

Bilecik Merkez Atatürk İlköğretim Okulu’nda düzenlenen karne dağıtım törenine Vali Bilal Şentürk ve Belediye Başkanı Nihat Can da katıldı. Çocukların heyecanına ortak olan Vali Şentürk ve Başkan Can, karnesini alan çocuklarla tek tek ilgilenerek tebrik ettiler.

Karne dağıtım töreni sonrası basın mensuplarına değerlendirmelerde bulunan Vali Bilal Şentürk, Bilecik genelindeki eğitimin olağan standartlarda olduğunu belirterek yeni dönemde Bilecik’e özgü formüllerle; eğitimde niteliği, kaliteyi arttırmaya dönük çalışmalar gerçekleştireceklerini söyledi. Vali Şentürk, şu açıklamalarda bulundu:

“EĞİTİMİN İÇERİĞİNE DÖNÜK HAMLELER YAPMAMIZ GEREKİYOR”

 “İlk olarak birinci sınıf öğrencilerimize karne verdik. Çocuklarla birlikte biz de karne alma heyecanını iliklerimize kadar hissettik. Kendi çocukluğumuza gittik.

Bilecik adına konuşursak da biz öncelikle bir fotoğraf çekmeye çalışıyoruz. Mevcudumuz nedir ona bakıyoruz. İyinin iyisi her zaman var tabi ki.  Bilecik’te 36 bin öğrencimizin yanında 2 bin  civarında da öğretmenimiz eğitimin kalitesinin arttırılması  noktasında bir seferberlik anlayışı içerisinde çalışıyor.  Öğrencilerimiz genel olarak ortalama 18-19 öğrencili sınıflara sahip. İncelemelerimizde, fiziki altyapının büyük ölçüde yeterli olduğunu, standartların da çok kötü olmadığını gördük. Ama biz bundan sonraki süreçte eğitimin içeriğine dönük hamleler yapmamız gerekiyor. Bunları aşama aşama yapacağız. Genel bir ezber, bir formül uygulama yöntemimiz yok. Eğitim unsurlarımız olan veliler, sosyal çevre, öğretmen ve idareye bu anlamda ne görev düşüyorsa hepsini lâyıkıyla yerine getirmek için ciddi bir atılım yapmak istiyoruz.

2800 öğretmenimiz var. Bu büyük bir zenginlik. Öğretmenlerimizle birlikte çok önemli atılımlar yapacağız. İkinci yarıyılda da farklı uygulamar yapacağız fakat  bir başka yerdekinin aynısını değil, ilimize özgü yöntemlerle uygulayacağız. Eğitimde niteliği, kaliteyi arttırmaya dönük çalışmalarımız olacak. Bunu da tüm paydaşlarımızla birlikte bir seferberlik anlayışı içerisinde yapacağız.

“ZAYİ EDECEĞİMİZ BİR BİREYİMİZ DAHİ YOK”

Şeyh Edebali Hazretleri’nin de bu anlamda çok güzel bir sözü var,  “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın”. Güçlü devlet, güçlü toplumla olur. Güçlü toplum da eğitilmiş insanlarla olur. Bunun için zayi edeceğimiz bir bireyimiz dahi yok. Kenarda köşede bırakacağımız, vazgeçecğimiz hiçbir öğrencimiz yok. Her birin, başarıyla daha da ileriye taşıyabileyeceğimiz, birlikte takım ruhu oluşturacak uygulamalarımız ve etkinliklrimiz olcak. Bunun yanında eğitimin  içeriğine de nüfuz ederek daha kaliteli bireyler ytiştirmek noktasında  olacağız.

“BİLECİK’E  YAKIŞACAK BİR KUŞAK YETİŞTİRMEMİZ LAZIM”

Milli Eğitimin temel hedeflerinin yanında Bilecik’ in kendisine özgü bir tarihi kimliği var. Kuruluşun ve kurtuluşun kenti olarak Bilecik’e ve Bilecikliye yakışacak bir kuşak yetiştirmemiz lazım. Bu sorumluluk anlayışı içerisinde hep beraber çalışacağız.”

VALİ ŞENTÜRK’TEN ÇOCUKLARA TATİL TAVSİYELERİ

Çocuklara tatil boyunca televizyon ve telefonla ilgilenmeleri yerine bol bol kitap okuyarak uygun hava şartlarında sokağa çıkarak oyun oynamasını tavsiye eden Vali Şentürk, “

Bu şekilde verimli olarak  geçecek ara dönemin ardından ikinci döneme başlayacağız. Yeni gelecek Milli Eğitim Müdürmüz ile de farkındalık oluşturan bir eğitim öğretim dönemi geçirmeyi ümit ediyoruz.” İfadelerine yer verdi


Editör: TE Bilişim