Norveç’te 4 bin Euro maaşla çalıştırılma vaadiyle Bilecik’ten pasaport ve vize işlemleri için bankalara bin 500 ile 3 bin lira arasında para yatıran 30 iş makinesi şoför dolandırıldıkları iddiası ile mahkemeye suç duyurunda bulundular.

Bilecik’teki bir işyerinde iş makinesi şoförü olarak çalışan S.G. akıllara durgunluk veren dolandırıcılık hikâyesinin ayrıntılarını gazetemize anlattı. Bilecik’teki çeşitli fabrikalarda iş makinesi kullanan yaklaşık 30 kişinin “Norveç'te 4 bin Euro’ya şoförlük” işi vaat edilerek kişi başı en düşük 3 bin TL dolandırıldığını iddia etti.

“EN AZ BİN 500 TL DOLANDIRILDIK”

S.G’nin olaya ilişkin iddiaları şu şekilde oldu:

“O.K isimli bir iş makinesi şoförü bizimle ve diğer şoförlerle irtibata geçerek Norveç’te 17 aylığına 4 bin euroluk bir iş imkanı olduğunu söyledi. O da S.K. isimli bir kişiye ulaşarak bu bilgiyi almış. Bizi asıl dolandıran S.K isimli kişi. O.K. sadece aracılık yaptı.”

“E-DEVLET ŞİFRELERİMİZİ ALDILAR”

“S.K. isimli kişiyle biz hiçbir şekilde irtibata geçmedik. İrtibatı O.K aracılığıyla yapıyorduk. Bizden yurtdışına çıkış işlemleri için değişik miktarlarda para istediler. Pasaport işlemleri için vergi borcumuzun olmadığına dair bir belge gerektiğini söylediler ve e-devlet şifrelerimizi aldılar. Vergi borçlarımızın oranına göre en az verenimiz bin 500 TL verdi. Biz bu paraları S.K.’nin ve bir firmanın hesabına aktardık.”

DOLANDIRILDIKALARINI ARKADAŞLARINDAN ÖĞRENDİLER

“İşlemler sonrası bize 20 Temmuz sabahı Antalya’da bir otelde toplanmamız gerektiği söylendi. Fakat biz yola çıkmadan bir gün önce 19 Temmuz’da daha önce Antalya’ya ulaşan arkadaşlarımız bize S.K isimli kişiye ulaşamadıklarını söylediğinde dolandırıldığımızı anladık”

 “KREDİ ÇEKTİLER, ARABALARINI SATTILAR, ALTIN BOZDURDULAR”

Bilecik’ten bu işi kabul eden 30’a yakın kişinin olduğunu söyleyen şoför S.G. bazı arkadaşlarının pasaport ve vize işlemlerinin yapılabilmesi için bankalardan kredi kullandıkları ve bunun yanı sıra bazılarının ise ziynet eşyalarını bozdurup, arabaları dahi sattıklarını belirtti.

İŞLERİNDEN OLDULAR

Whatsapp grubu üzerinden diğer arkadaşları ile temas halinde olduklarını söyleyen şoför S.G. “ Kendim dahil bu iş için kendi işyerlerinden ayrılarak mağdur olan arkadaşlarım da var.” Dedi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDULAR

An itibariyle dolandırıldığını iddia eden 14 kişinin suç duyurunda bulunduğunu söyleyen S.G, “ Diğer dolandırılan arkadaşlarda kısa zaman içerisinde suç duyurusunda bulunacaklar. Bankalar üzerinden birçok arkadaşım kendilerine verilen hesap numarasına para yatırdı.” Dedi.

Editör: TE Bilişim