Geçtiğimiz iki yıl içinde, DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası önderliğinde yapılan coşkulu kutlamaların bu sene Bilecik’te gerçekleşmeyeceği öğrenildi. KESK’in 1 Mayıs kutlamalarına katılmama kararı almasının ardından, DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikasının da 1 Mayıs kutlaması hazırlıkları yapmayacaklarını açıkladı.

Bilecik’te uzun yıllar kutlanmayan 1 Mayıs’lar, geçen iki senede coşkulu kalabalıklarca kutlanmış ve çok sayıda sendika aktif olarak katılım sağlamıştı. Geçen yıl gerçekleşen emekçi bayramında da, yaklaşık 2000 kişinin katılımıyla coşkulu ve renkli görüntüler ortaya çıkmış, işçiler ve şehir halkı festival niteliğinde bir gün geçirmişti.

İşçi Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Türkiye Gençlik Birliği (TGB) gibi kitle örgütlerinin de destek verdiği 1 Mayıs’ın bu sene kutlanmayacak olmaması halkta ve işçilerde üzüntüyle karşılandı. Bilecik’te 1 Mayıs kutlamalarına katılmayacak olan DİSK üyelerinin ve Bilecikli vatandaşların Eskişehir’e ve İstanbul’a gidecekleri öğrenildi.

Editör: TE Bilişim