Hasan Güner

Bilecikspor Başkanı İsmail Cinoğlu, şu anda takımın 22 puana ulaştığını ve liderle aralarında 7 puan kaldığını söyledi. Hedef yükseltme noktasında olabileceklerini belirten Cinoğlu, “Başarı çok önemli değil. Öncelikle rayına oturmuş, lokaliyle bütünleşen bir takım kurmak istiyorum. Onun için herkesten destek bekliyorum.” dedi.
Cinoğlu, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Antalyaspor, Sakaryaspor, Eskişehirspor ve Galatasaray’da futbol oynadım. Bilecikspor’da 10 yıla yakın yöneticilik yaptım. Bilecik’i ve Bilecikspor’u seviyoruz. Bilecikspor’un yaklaşık 8-10 yıldır düştüğü durumu da biliyoruz. Tabii ki nasıl düştüğünü de iyi araştırmak lazım. Biz Bilecikspor’u Bilecikliler olarak biraz hor kullandık. Bilecikspor’a sahip çıkmadık, siyaseti bulaştırdık. Bilecikspor’u seçim dönemlerinde silah olarak kullandık.

“ARTIK HELALLEŞME ZAMANI”
Bunun acısını Bilecik 7-8 yıldır kulüpsüz, yersiz yurtsuz ve sahipsiz kalarak yaşadı. Bence ceza ödendi, bu cezanın artık helalleşme zamanı. Bilecikspor’u bir yerlere getirebilmek için uğraşmak lazım. Şu anda da zaten iyi bir yerde. Amatörde ve burada sıfır noktasına inmiş durumda.
Kanunen 2 maç üst üste maça çıkmadığınız zaman kulüp küme düşüyordu. O süreçte çok hızlı davranmaya çalıştık. Elimizdeki mevcutlarla 13-14 kişilik bir kadro kurduk. Yedek kalecimiz bile. Çocuklar bize inandı, biz de çocuklara inandık. Şehirle bütünleşme zamanı dedik. Kamuoyunda geçmişten kalan kredimizi esnaf arkadaşlarımızla ve dostlarımızla paylaştık. Büyük maddi ihtiyacı olan bir kulüp değiliz. Yani ayda 5-6 bin lira gibi, kulüp dönecek kadar bütçe lazım. Büyük paralar lazım değil. Ama bunları yaparken de mutluluğu arayacaksak, arkadan icralar ve hacizler gelmemeli.
Sportif başarı sonradan gelsin ama olaya biraz da ticari yönle baktık. Gittik vergi borçlarımızı 7 yıla böldürdük. Esnafa olan diğer küçük borçlarımızı kapatıyoruz. Bilecikspor lokalini bize 50 TL gibi bir rakama verdiler. İhaleye girdik, başka giren de olmadı, yani her şey kanunlar çerçevesinde gerçekleşti. Biz de bu tesisi canlandırmaya çalışıyoruz. Şu anda gördüğünüz gibi belli bir aşamaya getirdik.

“ESKİ BAŞKANLARA ÇAĞRIM VAR”
Benim buradan eski başkanlara şu çağrım var. Biz bu borçları sizlere, yöneticilere hacizler gelmesin diye taksitlendirdik. Bu borç kimsenin borcu değil. Bu borç hepimizin ve yönetimlerdeki zaaflarımızdan kaynaklanan borçlar. Bu borçları ödemekte bizim müracaat etsinler, ayda 100-200 lira bu borçlara katkıları olsun. Eğer biz bu borçları yapılandırmakta zorlanırsak, yeniden başa döneriz. Bugün 100-200 lirayla kurtulacağız derken, yarın bir gün 200-300 bin lirayla kurtulamazlar. Hiçbiri kurtulamaz çünkü amme alacağı bu, devlet alacağıdır. Israrla devam eder arkamızdan.

“ÖNCE TESİSLEŞME”
Ben sportif başarının sonradan gelmesine inananlardanım. Öncelikle tesisleşme olsun. Bugün diğer şehirlerden bir futbolcu veya yönetici gelse, oturacak sandalyemiz, masamız yok. Futbol topumuz yok. Bu arada takvimimize sponsor olan firmalara da teşekkür ediyorum. Buradan biraz para toplanırsa, bunları da futbolculara harçlık şeklinde dağıtmayı düşünüyoruz.

“ARKAMDA DURSUNLAR”
İyi şeyler olacak. Ben Bilecikspor’u seviyorum. Bu bir gönül ve dava işidir. Arkamda dursunlar. Ben bu işi siyasi yapmayacağım diye namus ve şeref sözü verdim. Benden de kimse böyle bir şey bekleyemez. Ben ne MHP, ne CHP, ne de AK Parti üyesiyim. O yüzden Bilecikspor’un atacağı adımlarda, Bilecik halkının yardımlarını bekliyorum. Bilecik taraftarına da teşekkür ediyorum. Başkan olduğum günden beri tribünlere geliyorlar, takımlarına sahip çıkıyorlar. Şu anda da 22 gibi ciddi bir puana ulaştık. Liderle aramızda 7 puan kaldı. Yani biz küme düşmeyelim derken, hedef yükseltme noktasında da olabiliriz. Ama yine söylüyorum çok önemli değil. Öncelikle rayına oturmuş, borcuyla alacağıyla giden, lokaliyle bütünleşen bir takım kurmak istiyorum. Onun için herkesten destek bekliyorum.

“3. LİGDEN FAZLASI HARAM”
Bilecikspor belki bölgesel lig, 3. lig bandında hedef yakalar, ondan sonrası haramdır zaten. Neden haramdır? Şehirle alakalı. Bugün Kocaelispor bölgesel ligde, Sakaryaspor 3. ligde. Bunlar Türkiye’nin lokomotif takımları. Olmazsa olmaz, belki de Türk futbolunun kreması, pastası. Bir şey eksikse, Kocaeli veya Sakarya olmadığı için eksiktir. Biz Bilecik olarak, etrafımızdaki şehirlerin spor kulüpleriyle iyi ilişkiler içinde olarak, kardeş kulüpler kurarak, amatörün bir üstü bölgesel ve 3. lig bandında şehri idare etmek zorundayız. Ondan sonrası haram.

“BOZÜYÜKSPOR ENKAZI KALKMAZ”
Bozüyükspor’un halini görüyorsunuz, 8-10 milyar borç var. Bir daha geriye dönmemek, kurtulmamak üzere enkaz. Artık bu enkaz kalkmaz. Biz küçük borçları olan bir kulübüz. Şehir olarak bunun üstünden kalkarız, kalkmak zorundayız. Bölgesel lig ve 3. lig bandını 2-3 yıl içerisinde yakalarız diye düşünüyorum.

“BİR AĞABEY KULÜP GEREKİYOR”
Bilecik’te yeni yeni tesisleşme başladı. Bakın Osmaneli bir başarı yakaladı, 2 tane sentetik sahaya kavuştu. Pazaryeri halletti bunu, Söğüt halletti. Bundan sonra bir şey eksik, ağabey kulüp eksik. Ağabey kulüp ne demek? Bütün bu ilçe ve belde kulüplerini çatısı altına alacak bir profesyonel kulüp lazım, o da Bilecikspor. Oralardan gelecek iyi futbolcuları problemsiz şekilde alırız, bizde oynayamayan futbolcuları onlara hediye ederiz. Bu döngü içerisinde başarılar gelmeye başlar. Onun için Bilecikspor’un ağabey kulüp olarak gücünü koyması gerekiyor.

“SAHADA HAYVANLAR OTLUYOR”
Bugün bir Yenipazar, bir Karaköy 1. amatör ligde. Karaköy’e gidin, Doğu’nun en kötü köyünde maç yapar gibi bir sahaları var. Yazık günahtır. Biz maç yaptık, çocuğun ayağı kırıldı. Yenipazar ilçemizdir, belediye başkanı vardır. Ama neredeyse sahada hayvanlar otluyor, günah yani.
Ne değişirse değişsin, altın altındır. Bilecikspor bir markadır. Bilecikspor markası adı altında bazı müracaatlarımız oluyor. Bunları devletle, bürokrasiyle görüşme halindeyiz. Eğer tesisleşme noktasında bize yardımcı olurlarsa, spor okulları açacağız. Zaten Bilecikspor bir kibride bakar. Ateş yandı mı etrafına üç günde herkes toplanır. Çünkü geçmişi olan bir kulüp. O yüzden Bilecikspor’un kıymeti ortada. Biz bu Bilecikspor’u tesisiyle insan içine çıkartırsak, insanların hepsi orada toplanır. Toplandığı zaman da, bu sistem kendiliğinden, isteseniz de istemeseniz de çorap söküğü gibi gelir. O yüzden ayaklarımızın üzerinde durarak, Bilecikspor çatısı altında, uzman kadrolarla, profesyonel bir şekilde yaz ve kış spor okullarını gündeme getireceğiz. Bu da çok kolay bir olay ama sadece güven tazelemek lazım.

“SPOR OLMADAN OLMAZ”
Ben son olarak şunu söylüyorum. Biz bir yola çıktık. Bilecikspor’u sosyal medyada, basında gündemden düşürmeyin, sıcak tutun. Şunu taahhüt ediyorum. Artık barışma zamanı, herkes cezasını çekti ama spor olmadan olmaz. Uyuşturucu adı altında gençlerimizin yok olduğu dönemlerde, bırakın 10 tanesini biz kurtaralım, 10 tanesini diğer amatör kulüpler kurtarsın. Siz bugün 5-10 lirayı lüks gibi görürsünüz, yarın bir gün çocukların cenaze törenlerinde yer alırsınız. O zaman bu 5-10 lira bile kurtarmaz.

“DİLENCİ DEĞİLİZ”
Bu şehirde yaşıyorsak, bu şehirde beraber olacaksak el ele verelim, ucundan başından fayda vermeye çalışalım. Bilecikspor hepimizin. Tekrar söylüyorum, biz bir şekilde menfaatsiz, amatör bir ruhla bu koltuğa oturduk. Ben namus ve şeref sözü verdim, Bilecikspor hiç kimseye silah olarak kullanılmayacak. Ben milletvekillerimizden bir telefon açıp, hayırlı olsun bize düşen bir görev var mı demelerini bekliyorum. Biz hiçbir şey istemiyoruz. Biz önce var olalım, sonra kapı çalarız. Sonuçta biz Bilecikspor olarak dilenci değiliz. Ama siyasilerden de bir hayır dua bekleriz.”
Editör: TE Bilişim