Bilecikspor üst liglere çıkmanın mücadelesini verirken bunun yanı sıra güçlü bir altyapıya sahip olmak için 06-13 yaş aralığında 200 sporcuyu eğitiyor.

Bilecikspor yönetiminin uzun süredir üzerinde çalışma yürüttüğü altyapı projesi hayata geçerken, başlangıçta 200 sporcuyu altyapıda eğitiyor. Tecrübeli hocalar; Sedat Memiş, Fatih Savak,İsmail Kamalı ve Hasan Kol öncülüğünde yetiştirilen futbolcuların ileriki zamanlarda Bilecikspor renklerinde top koşturması hedefleniyor. Futbol eğitiminin yanı sıra psikolojik ve sosyal eğitiminde verildiği çalışmalarda genç sporculara sigara, alkol gibi kötü alışkanlıklardan uzak durmaları hedefleniyor.

Bilecikspor Kulüp Başkanı Ahmet Subaşı, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede Bilecikspor’un üst liglere çıkmasındaki başarının iyi bir altyapıdan geçtiğine vurgu yaparken, altyapının sağlam olması gerektiğinin altını çizdi. Altyapıda yetişecek olan futbolcuların birkaç sene içerisinde meyvelerini vermeye başlayacağına inandıklarını söyleyen Başkan Subaşı; 06-13 yaş aralığında 200 futbolcunun tecrübeli hocalar tarafından yetiştirildiğini aktardı.

Editör: TE Bilişim