Bilecikspor olağan kongresinde seçime tek liste halinde giren kulübün eski futbolcusu Harun Dilek yeni başkan olarak seçildi.

Bilecikspor kulüp binasında gerçekleşen olağan kongre divan heyetinin belirlenmesi, saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı. Divan başkanlığına Cengiz Özer seçilirken, kâtip üyeliklerine Vahdettin Tetik ve Hüseyin Korkmam seçildi.

Gündem maddelerinin okunması, oylanması ve yönetim ve denetim kurulu üyelerinin seçilmesi ile devam eden toplantıda, Bilecik spor’un çeşitli kademelerinde görev yapan tecrübeli isimlerinden Cengiz Özer kısa bir konuşma gerçekleştirdi.

“Ahmet,Mehmet,Hasan bize söyle dedi diye yola çıkarsanız yolda kalırsınız”

Takımı şampiyon yapmanız yetmiyor diyen Özer, yönetimi devralacak arkadaşlara birçok öneride bulundu. Özer; Özellikle Alihan abimize ve şu anda görev yapan İsmail Cinoğlu başkan ve onun sahsındaki yönetim kurulu üyelerine çok teşekkür ediyorum. Çok büyük bir olayı gerçekleştirdiler, çıtayı yükselttiler. Bizler kulüp kapanmasın diye fedakârlık yaptık. Fakat karşımıza çıkan tablo şu oldu; SSK borcu çıktı, vergi dairesine borç çıktı ve o zamanda kulüp başkanı sıfatımız var. Yani biz tabiri caizse yok halimizle sigortanın borcunu kendimiz ödemek durumunda kaldık. Yeni yönetime gelecek arkadaşlar bu konuda da avantajlı onu da söyleyeyim. Bunun dışında şunu da söylemek istiyorum;bu işler yapılırken, ilin valisi ile,belediye başkanıyla,bu işe meraklı kimselerle birtakım toplantılar yapılır,görüşülür ve hiç birisinden de olmaz diye bir cevap almazsınız.Ama işin içine baktığınız zaman şöyle bir tablo ilerde karşılaşabiliyorsunuz;mesele ben kendi dönemimle ilgili konuşayım; bize dediler ki o zamanlar sizin taşın altına soktuğunuz yerde biz kafamızı sokarız dendi.Fakat işin içine giriyorsunuz,iş yürümeye başlıyor.Bir parça sayın belediye başkanı bir şeyler yapmaya çalışıyor, bir parça Vali bir şeyler yapmaya çalışıyor ama,kısıtlı kalıyor.

Yani şimdi yönetimi alacak arkadaşlara tavsiyem;Ahmet,Mehmet,Hasan bize söyle dedi diye yola çıkarsanız yolda kalırsınız onu söyleyeyim.Kendi gücünüz vardır,belli finansları sağlayabileceğinizi düşünüyorsunuzdur,eğer böyle düşünüyorsanız hiç sıkıntı yok.Açık söyleyeyim takımı şampiyon yapmanız yetmiyor arkadaşlar.Bizim belli gücümüz vardır ne bileyim evrak üzerinde bir şeyleri biliyoruzdur,belli ölçülerde para verecek durumumuz vardır verebiliriz.Onun için sizler bu işi alırken, sadece Bilecik’te ki şampiyonluğu düşünmeyin.Bu takımın hedefi BAL Ligine çıkmak olmalı.Artı tesis ihtiyacımız var.Yani özellikle bu konuya çok eğilin.Sayın Vali beyden,Belediye Başkanı beyden bunu özellikle rica edin.Herkesin gözü üzerinizde olacak çıtayı yükseltmeniz lazım.Herkes her şeyi söyleyebilir bakın ben 20 sene kulüp müdürlüğü yapmış bir abiniz olarak  kendimizi Bilecik’e beğendiremedik.Hep bir eleştiri aldık.Biz başarısız bir yönetim değildik ki.Fakat ona rağmen,taşlandık,sizlerde taşlanacaksınız onu da bilin.Yönetime gelecek arkadaşları bu konuda da uyarıyorum.Çıtası yüksek bir takım alıyorsunuz Allah yardımcınız olsun diyorum.    

“Ben sözümü yerine getirdim, alnım açık, yüzüm ak”

Bilecikspor Başkanı İsmail Cinoğlu kongrede yaptığı konuşmada görevi bırakırken,sözünü yerine getirdiğini belirtti.Bundan sonraki süreçte de elinden geleni yapacağını belirten Cinoğlu yeni yönetime başarılar diledi.Cinoğlu konuşmasında özetle şunları söyledi:

“Yönetimi aldığımız noktadan iki buçuk yıl geçti. Bu süre içerisinde faaliyetlerimiz olarak Bilecikspor yeniden nasıl ayağa kaldırılır? Nasıl yeniden yapılandırılır? Bu süre içerinde ne kadar yol alabiliriz? Çabalarıyla üçüncü sezonu bitirmiş olduk. Adına giriş, gelişme, sonuç olarak diyebileceğimiz sezonun giriş bölümünü yapılanma, gelişmeyi biraz daha üstüne koyarak, sonuçta da şahsım ve arkadaşlarım olarak namaglûp şampiyonluğa imza attık. Ben sezon başında söylemiştim hedefimiz şampiyonluk dedik. Sonuç ne olursa olsun başkanlığı bırakacağımı bütün kamuoyu önünde ifade ettim. Bugün geldiğimiz konum itibariyle, Bilecikspor’a hizmet eden, Bilecikspor’a destek veren iş adamları arkadaşlarım, dostlarım, devlet büyüklerimize burada artık diyecek bir şey yok sözün bittiği yerdeyiz. Burada hepsine ayrı ayrı Bilecikspor camiasına, taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Bilecikspor’u bir yerlere kaldırmak mücadelesi son buldu. Ben sözümü yerine getirdim, alnım açık, yüzüm ak. Eksiklerimizle, fazlamızla bir mücadele içerisine girdik. Bu mücadelede bugün ciddiye alınacak bir miras bıraktığımı düşünüyorum. Ben bundan sonraki süreçte şahsım adıma en ufak bir art niyetli düşünen şahsiyetsiz ve haysiyetsizdir diyorum. Yeni yönetimin başarısı için gece-gündüz türbinde yerimizi alarak, şu andaki enerjimi sizle paylaşmak istiyorum. Burada hep birlikte güzel bir sezon geçirelim, üzerine koyarak gitmeye çalışalım diyorum teşekkür ediyorum, Allah yardımcınız olsun” 

Editör: TE Bilişim