Bozüyük Vitraspor ile Bilecikspor 1. Amatör Küme maçına gitmek isteyen Bilecikli taraftarlar maça alınmazken, Bozüyük'lü taraftarlar tarafından Polis arabası da taşlandı.
Bölgesel Amatör Lig'den Bilecik 1. Amatör Lige düşen Bozüyük Vitraspor ile Bilecikspor arasında sezonun ilk maçı oynandı. Fakat Bilecik'ten 2 otobüs giden taraftarlar maça alınmadı yaklaşık 100 kişilik taraftar grubu Bozüyük'ün girişinde durdurularak yol verilmedi. Buna tepki gösteren yaklaşık  30 taraftar yaya olarak Bozüyük ilçe stadyumuna ulaşmaya çalıştılar. Stada yaklaşık 1 km  kala Bilecikspor taraftarına Bozüyüklü taraftarlar tarafından taş yağmaya başladı. Bu durum karşısında olayların büyümemesi için çevik kuvvet ekipleri Bilecikspor taraftarlarını çevik kuvvet otobüsüne bindirdiler. Fakat bu arada Bozüyük taraftarları taşlamaya devam etti. Bu esnada Çevik Kuvvet otobüsünün camları kırıldı.

Çevik kuvvet aracının yanına kadar gelen Bozüyüklü taraftarlar ile Bilecikspor taraftarları ve polisler arasında tartışmalar yaşandı. Daha sonra çevik kuvvet arabasına alınan Bilecikspor taraftarları ilçe dışına çıkarılırken Bilecik'ten geldikleri otobüslere bindirilerek İl merkezine gönderildiler.

Hasret kaldıkları Bilecikspor maçını izlemeye giden taraftarlar maça neden alınmadıklarını anlamadıklarını ve Bozüyük'te kendilerine yapılan taşlı saldırı sonucunda Polislerin kendilerini gerektiği şekilde koruyamadıklarını iddia ettiler. Bilecikspor koyu taraftarı Rıdvan Çiçekli, olaylar sonrası Bilecik Emniyet Müdürlüğü önüne gelerek yaşananları anlattı. Bozüyük taraftarları tarafından anlamsızca taşlandıklarını amaçlarının sadece hasret kaldıkları Bilecikspor maçına gidip takımlarına destek vermek olduğunu belirten Çiçekli, polislerin taraftarları bırakın kendilerinin bile can güvenliğini zor sağladığını ve Çevik Kuvvet arabasının camlarının tuz buz olduğunu söyledi.

Çiçekli, kendilerine yaşatılan bu çilenin bir daha yaşanmaması için taraftar yasağı çıkaran Bozüyük Kaymakamına sitem ederken, Belediye Başkanlarının ve Milletvekillerinin duruma el atmasını istedi.öte yandan karşılaşma Bozüyük Vitraspor'un 3-2 galibiyeti ile sonuçlandı 

Editör: TE Bilişim