4 eski Kulüp Başkanı Ahmet Özünlü’ye 42 Bin TL., Erol Çim’e 44 Bin TL., Mehmet Sınmaz’a 64 Bin TL., Cengiz Özer’e ise 22 Bin TL. rakamlarında cezaların görev sürelerinden 10 yıl sonra gelmesi ise şaşkınlık yarattı.

Kendilerine tebliğ edilen cezalar karşısında şaşıran eski Kulüp Başkanları hukuki işlem başlattılar. Bilecik Dernekler Müdürlüğü’ne görev sürelerinin belirlenmesi için başvuran Kulüp Başkanları görevlerini hep ilin önde gelenlerinin ricaları ile kabul ettiklerini, gerekli desteği bulamadıkları için kısa sürede görevlerini bıraktıklarını aktardılar.


Cezaların Kulübe gelmesi gerektiğini cezaların kendilerine kesilmesinin yanlış olduğunu savunan Kulüp Başkanları, kesilen cezaların görev yaptıkları sürelerden fazla süreyi kapsadığını belirterek yargıya başvurduklarını söylediler.

Şimdiki görev yapan Bilecikspor’un bu borcu üstleneceğini duyduklarını ve çıkacak Torba Yasa’dan faydalanarak taksitlendirmeye gideceklerini açıkladılar.

“Haketmediğim bir cezayı ödemek istemiyorum”

Eski Kulüp Başkanlarından Ahmet Özünlü, “Bilecikspor Kulübü kongre döneminde Yönetim Kurulu Başkanı bulamadı. Dolayısıyla Bilecikspor’un Başkansız kalması gündeme geldi. O dönem Belediye Başkanı Sayın Selim Yağcı ve Vali Yardımcımız Abdurrahman beyin baskısıyla ben bu görevi kabul ettim, yeter ki Kulübümüz kapanmasın, faaliyetlerine devam etsin diye. Ancak gelişen süreç içerisinde ilk anda tabiî ki ekonomik sorun her zaman vardı ama belli bir sürede biz 3.-4. sıraya geldik, 3-4 aylık çalışmamızla. Baktım imkanlar yeterli değil, bende çok yararlı olamıyorum zaten Ticaret ve Sanayi Odası başkanıydım benim içinde zorluklar getirdi, bu nedenle faydalı olamıyorum diye istifa ettim. Bugün itibariyle Dernekler masasına geldik. Elimize 22 Ağustos itibariyle yüklü bir 16 taneden fazla zarf geldi. Her birinin içerisinde o dönemin SSK primlerini benden istiyorlardı. Bilecikspor Kulübü Derneği Başkanı olarak sorumluluğumuzdan yana Bilecikspor’a SSK borçlarını benim şahsımdan talep ediyorlar. Bu rakam benim dönemim için yaklaşık 42 milyar lira. Bende şaşırdım, istifa ettiğimi söyledim. Hiç olmazsa 12 aylık dönemden değilde en azından 3 aylık dönemden sorumluyum dedim. Haketmediğim bir cezayı ödemek istemiyorum. Bunun için yasal yollara başvuracağız. Bize zaten verilen süre 7 gün içerisinde cevap verilmesi. Hem bu af kapsamına giriyor, Torba Yasayı bekliyorduk, hem yeni yönetim bunu yapılandıracak derken şuanda Erol Çim arkadaşımız 44 milyar, Cengiz Özer arkadaşımız 22 milyar, Mehmet Sınmaz arkadaşımız da 64 milyardan sorumlu. Dolayısıyla bu 170-180 milyara ulaşan borcuda biz eski yöneticilerden neredeyse 10 yıl sonra talep ediyorlar. Bakalım süreç ne olacak’ dedi.


Cezanın futbolcuların sigorta prim borçlarının ödenmediğinden geldiğini belirten Özünlü, ‘ceza bizim bildiğimiz sadece 4 başkana gelmiş. Bizden önceki dönemde 2003 döneminde Ertuğrul Yalı var. Böyle bir şey olsa arardı bizi. Sonuçta kulübün ayakta kalması için zorla kabul edilen bir görev. Destek olacağız denilen yerde hiç destek olmayınca siz de faydalı olamıyorsunuz. Zaten Cengiz Özer kardeşim uzun süre her şeyi ile ilgilendi. Onun dönemi de Başkan olarak değilde Kulübün kapanma aşamasında Genel Kurul ertelenmesin diye kendisi görev aldı. Sonunda da 22 milyar aldı. Tabi bu tüm Bilecik’in sorunu. Bundan sonra bu gibi görevlerde biraz daha düşüneceğiz. Yok bizim işimiz çok bunun arkasından borç geliyor diyeceğiz” dedi.

“SGK’nın bize daha erken bir bildirimi olmadı”

Eski Kulüp Başkanlarından Mehmet Sınmaz ise, “rahmetli Ayhan Çevik Valimiz dedi, Bilecikspor zor durumda, beklediğimiz ilgiyi bulamadık gelin bunu hep beraber yürütelim sözü üzerine geldik öncülük yaptık. 3 ay kulübümüze elimizden geldiği kadar idaresini yaptık. Bu dönemde SGK’nın bize daha erken bir bildirimi olmadı. Ondan sonrada bizden 3 ay süre sonra Erol Çim arkadaşımız görevi devraldı. Bizim kendi cebimizden dahi halen Bilecikspor’a verdiğimiz katkılardan dolayı hiç neden aramadık. Bizim için gelişmeler böyle oldu” dedi.

“Yasal haklarımızı kullanacağız”

Cengiz Özer ise, “benim görev yaptığım dönemler içerisinde ben Kulüp Müdürü sıfatı ile çalışıyordum. O dönemde Kulüp kapanmasın diye Kulübü ben kendim üstlendim. Ben geçiş döneminde kaldım örnek veriyorum, 1.5-2 ay-3 ay bir görev sürem oldu. Bu görevden sonra kim göreve talip olmak isterse bir oluşum sağlandı ve o arkadaşlarımız sonradan olağanüstü genel kurul yaparak onlara devrettik biz işi. Ben bu aradaki çıkan şeyleri ödeyeceğim ancak orada da şöyle bir sıkıntı var örnek veriyorum 2004 yılında ben kulüp başkanlığı yapmışım, 1 ay kulüp başkanlığı yapmışım ancak ben 1 sene olarak gözüküyorum burada. Derneklerde böyle gözüküyorum, sigortada böyle gözüküyorum. Sigortada eksik işlem yapmış şuanda onunla ilgili biz yasal haklarımızı kullanacağız, SGK hakkında dava açacağız, duyduğumuz kadarıyla da şuanda varolan yönetim bu işi üstleneceğini söylemiş. Torba Yasayı bekliyorlar, yasada tahmin ediyorum Eylül ayı içerisinde çıkacak, taksitlendirme gerçekleşecektir. Zaten kulübü alırkende bu şekilde almışlar bizim bilgimiz bu. Dernekler Müdürlüğü sadece bizim görev yaptığımız dönemleri çıkaracak ve SGK’ya verecek. Yeni yönetimin bu işi üstleneceğini ve hatta bunu bilerek bu görevi aldıklarını, onlarında Torba Yasayı beklediklerini biliyoruz. Ama biz yarın öbürgün başımıza bir şey gelmesin, herhangi bir sıkıntı yaşamayalım diye kendi önlemlerimizi kendimiz alıyoruz’ dedi.



“Devlet rücu eder”


Eski Kulüp Başkanlarından Erol Çim ise yapacak bir şeyin olmadığını, devletin bu paraları rücu edeceğini belirtti.

Gelen cezalarda affı iyi değerlendirip taksitlendirerek ödemekten başka bir çözümün olmadığını belirten Çim, “cezalar yönetim kurulları ile paylaşılarak ödenmeye çalışılmalıdır” dedi.

“Eski borçlar beni ilgilendirmez”

Bilecikspor’un yeni Başkanı Batuhan Çolak ise eski Kulüp Başkanlarının aksine borçları üstlenmeyeceğini açıkladı.

Bilecikspor’a talip olduklarını yatırım yaparak geçen yıl şampiyonluğu kazandıklarını bu yılda Beşiktaşlı eski futbolcu Niyazi Güney ile anlaşarak  iddialı bir takım kurma çalışmalarını sürdürdükleri sırada böyle şeylerin kendisinin hevesini ve arzusunu kırdığını belirtti.

Bilecikspor’un her zaman borcunu kabul gördüğünü fakat eski Başkan ve yöneticilerin borçlarını ödeme gibi bir zorunluluğu olmadığını  belirten Batuhan Çolak, herkesin görev süresinde başkan ve yönetimin gereken ödemeleri yapması gerektiğini savundu.

Oluşturdukları seçkin ve genç yönetim ile tesisleşme projeleri yaptıklarını da belirten Batuhan Çolak, “bizi eski borçlar ilgilendirmez ben şu anki borçlardan ve yatırımlardan sorumluyum” dedi. Çolak, bu tür olayların kendisinin ve yönetiminin canını sıktığını, çok sevdikleri Bilecik ve Bilecikspor için uğraşlarını sonlandırabileceklerinin de sinyalini verdi.

 

Editör: TE Bilişim