Cafer Elmas

Maliye, Bilecikspor eski başkanlarına ceza tebligatı gönderdi. Bilecikspor'un Maliye’ye olan borçlarının ödenmediği gerekçesiyle, 10 yıl önceden başlayan borçlar dönemin Bilecikspor Başkanlarından istendi. 2 bin ila 20 bin lira arasında değişen meblağlardaki borçların ödenmesi için Başkanlara tebligat giderken, ceza tebligatlarını eline alan eski başkanlar neye uğradıklarını şaşırdılar.

Geçen yıl SGK’dan gelen borçlarla karşılaşan eski Başkanlar, şimdi de Maliye’den gelen borçlar ile karşı karşıya kaldılar.

Bilecikspor, eski yaralarından bir türlü kurtulamıyor. Yıllarca ite kaka giden ve 2004 yılında küme düşen Bilecikspor, son günlerde Kulüp Başkan İsmail Cinoğlu yönetiminde yeniden canlanarak eski Kırmızı Şimsekler ruhunu yakalama amacındayken, geçtiğimiz hafta kendi sahasında Bozüyük Vitraspor’a 1-0 mağlup olmasına rağmen taraftarların stadyumu doldurması ve eski havasını yakalaması gözlerden kaçmadı.

Bal Ligi’ne yükselme arzusunda olan Bilecikspor, bu günlerde cezalar ile yeniden gündeme geldi. Geçtiğimiz yıl eski borçlara ilişkin SGK tarafından Bilecikspor eski Başkanlarına futbolcuların SGK primlerinin ödemediği gerekçesi ile yüksek rakamlarda cezalar gelmişti. Bu hafta da Maliye’den kulübün eski başkanlarına eski dönemlere ait cezalar geldi. Bazı Başkanlara sadece 3 ay Başkanlık yapmalarına rağmen 3 yıllık borçların kesildiği iddia edilirken,  eski Başkanlar bu borçların neden bu kadar yıl bekletildiği ve yıllar sonra tebliğ edildiğini anlayamadıklarını söylediler.

2004 yılından bu yana Maliye’ye olan borçlara ilişkin olarak dönemin Başkanlarına ayrı ayrı cezaların geldiği öğrenilirken, bazı Başkanların cezalara itiraz edeceği de gelen bilgiler arasında. Bu konuya ilişkin mevcut Kulüp Başkanı İsmail Cinoğlu'nun ise ne gibi bir girişimde bulunacağı merak ediliyor.

 

 

Editör: TE Bilişim