Korkmaz Kesik

Doğaseverler, Bilecikspor bünyesi altında Pelitözü Göleti-Selöz Köyü arasında doğa yürüyüşü (trekking) gerçekleştirecek. Pazar günü gerçekleştirilecek olan yürüyüş için doğaseverler 8.30’da Bilecikspor kulüp binası önünde toplanacak.

Bilecikspor bünyesi altında Bilecik halkını doğa ile buluşturmak adına trekking  (doğa yürüyüşü), dağcılık, dağ bisikleti sporlarına başlayacak. Bilecikspor Kulübü Başkanı İsmail Cinoğlu, kulüp binasında gerçekleştirdiği basın açıklamasında Bilecikspor’un sadece futbolla anılmaması için çeşitli spor dallarına yöneleceklerini kaydetti. Bilecik halkının Bilecikspor’u futbol alanında başarılı görmek istediğini ifade eden Cinoğlu, bu konuda gerekli alt yapı çalışmalarına devam ettiklerini kaydetti. Sporun sadece futboldan ibaret olmadığını söyleyen Cinoğlu, Bilecikspor’un çeşitli spor dallarına başlayacağını söyledi. Bu Pazar günü Pelitözü Göleti-Selöz Köyü arasında doğa yürüyüşü (trekking) ile ilk adımı atacaklarını söyleyen Cinoğlu, konuşmasında şunları söyledi:

“Trekking, dağcılık, dağ bisikleti, motor sporları, kuş gözlemciliği, kamp, köy turları, yüzme, izcilik gibi çok geniş kapsamlı dallarda Bilecik’teki halkımıza, ailelere inebilecek şekilde bir çalışma içerisinde bugün itibariyle başlıyoruz, bunu da resmileştiriyoruz. Biz Bilecikspor çatısı altında öncelikle burada yanımda oturan dostlarıma, ağabeylerime Bilecikspor camiasına katıldıkları için huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Onların engin tecrübesinden, kariyerlerinden, mücadelelerinden, tecrübelerinden kulübümüze mutlaka bir şeyler yansıyacaktır. Biz onların camia olarak çalışmalarından arkasında fiilen de katılmak şartıyla bu süreci geçireceğiz.

Burada amaçlarımız Cumartesi- Pazar günleri veya hafta içleri organizasyonların ne süreçte ilerleyeceği her ay aksiyon şeklinde ve her hafta trekking adı altında Yenipazar Kanyonu, Bozcaarmut Kanyonu, Bilecik’i tanıtımı noktasında aileleri ile birlikte katılımlar, 3’er, 10’ar km, 20’şer km bazı altında bir birlik beraberliği yaşamak istiyoruz.

Bu sadece kağıt parçası adı altında kalmayacak. Bunun gerçekten istikrarlı bir şekilde yapılabilir olduğunu sonuna kadar en güzel şekilde temsil edilecek, yıllar boyu insanlara hizmet edecek. Biz bugün varız yarın yokuz ama bundan sonrada gelecek yönetimler, başkanlar bunları devam ettirecek. Çünkü gerçekten güçlü bir aile olacağız. Bu konu da bu Pazar günü saat 08:30’da kulüp binamızın önünden Pelitözü Göleti, Selöz mevkii olmak üzere kısa metrajlı bir tanışma ve tanıtım programı adı altında yürüyüşümüz gerçekleşecek. Bu konularda bilgi almak isteyen, ben de varım diyen halkımız kulüp binamızla ve ileriki günlerde irtibat telefonlarımızla basınla paylaşacağımız süreçte bu camianın üyesi olmasını istiyoruz. Bu şehrin takımına bu enstrümanları da koyarak bence dev bir adım atıyoruz bugün. Küçümsenecek bir adım değil, gerçekten ses getirecek, insanları birbirine kaynaştıracak bir camia olmak istiyoruz. Ben kulübüm adına teşekkür ediyorum”

Bilecikspor üyesi olan ve doğa sporları için gönüllü temsilci olan Veteriner Hekimi Metin Kırcı, organize şekilde spor yapmayı amaçladıklarını ifade ederken, “Dileriz bundan sonra bir çatımız altında toplanarak daha organize, daha koordine bir şeyler yapmanın çabası içinde oluruz. Bilecik’te de Türkiye çapında güzel gezilecek ya da spor anlamında gezilecek birçok yerler var. Onları da çevreye tanıtmak adına çok güzel şeyler yapma peşindeyiz. Dileriz düşüncelerimiz gerçek olur” dedi.

Doğa sporları için gönüllü temsilci olan Bien Seramik’te Process Kontrol Şefi olan Uğur Yerliyurt, Bileckspor Kulübü başkanı İsmail Cinoğlu’na desteklerinden dolayı teşekkür etti. Yerliyurt, “Bilecik’in ismini sadece isim olarak değil turistik olarak da çeşitli kanyonlar, gezilecek yerler, güzel köyler buralarda yapacağımız faaliyetlerle çok daha üst seviyelere taşımayı ve ülke genelinde turizm açısın da beğenilen, gezilmesi gereken yerler sınıfında olması için çaba sarf edeceğiz. İnşallah bunda da başarılı olacağız” ifadelerini kullandı.

Bilecikspor Kulübü tarafından Pazar günü gerçekleştirilecek olan Pelitözü Göleti-Selöz Köyü arasında doğa yürüyüşe katılmak isteyen vatandaşların,  0505 5034927 numarası ile iletişime geçilmesi istenildi. 

Editör: TE Bilişim