İtalya’nın Verona şehrinin ev sahipliği yaptığı dünyanın en büyük mermer ve seramik fuarı olan MARMOMACC fuarına Bilecik’ten yoğun ilgi oldu. Fuara İlimiz Valisi Ahmet Hamdi Nayir ve eşi, Rektör Prof. Dr. Azmi Özcan, İl Genel Meclis Başkanı Serkan Yıldırım, TSO Başkanı Fevzi Uzun ve bazı Bilecikli işadamları katılıyor. 24-27 Eylül tarihleri arasında devam eden fuar için İtalya’ya giden kafile bir yandan da ülkenin tarihi ve doğal güzelliklerini görme fırsatı buluyor. Gezi sırasında bol bol fotoğraf çeken Bilecik kafilesi, sosyal medya hesapları üzerinden gezdikleri yerleri paylaşıyorlar. TSO Başkanı Fevzi Uzun’un Venedik’te San Moise Kilisesinin önünde çektirdiği fotoğrafta kiliseden çıkan Rektör Özcan, Vali Nayir ve Hanımefendi göze çarparken, İl Genel Meclis Başkanı Yıldırım’ın meşhur Venedik gondollarının üzerinde çektirdiği pozu Facebook’ta ilgi odağı oldu.


Toplan 4 gün sürecek İtalya gezisinde önce Bologna kentinde düzenlenen CERSAİE Uluslararası Seramik Fuarına katılan kafile, İtalya’da bulunan bir sanayi bölgesini gezerek incelemelerde bulundular. Daha sonra Milano Ticaret Ataşesi Burak Yılmaz’ı ziyaret edildi ve ‘İtalya’da İş Yapma Fırsatları ve İtalya’da Ticaret Ortamı’  konulu bir brifing alındı. Gezide son olarak ilimizin de ekonomisinde büyük yer tutan mermer ve seramik sektöründeki gelişmelerin yer aldığı MARMOMACC Uluslararası Mermer Fuarını ziyaret edildi. Verona kentinde bu yıl 48.si düzenlenen MARMOMACC’da Biecikli mermerciler sektöründeki gelişmeleri yerinde gözlemleyip, katılımcı firmalarla ikili diyaloglarda bulunma fırsatı yakaladılar.

Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası organizatörlüğünde gerçekleşen İtalya iş seyahati KOSGEB tarafından yurt dışı fuar ziyaretleri kapsamına alındı ve katılımcı firmalar %60 oranında ’in desteklendiler. Geziye ilimizde mermer, seramik ve inşaat sektöründe faaliyet gösteren 11 firmadan 14 kişi katıldı.

Editör: TE Bilişim