Galatasaray Kulübü, Yenişehir’deki taraftar derneğinde meydana gelen ve Bilecikli Aytaç Çalım’ın hayatını kaybettiği, abisi Erhan Çalım’ında yaralandığı olay ile ilgili kınama mesajı yayınladı.

Konu ile ilgili Galatasaray Kulübü’nden yapılan açıklamada,"Bursa Yenişehir Galatasaray Taraftarlar Derneğinde Atiker Konyaspor-Galatasaray maçının izlendiği sırada yaşanan silahlı saldırıda, taraftarımız Aytaç Çalım'ın vefat ettiği haberini üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Olayı kınıyor, taraftarımız Aytaç Çalım'a Allah'tan rahmet, yakınlarına ve ailesine başsağlığı diliyoruz. Aynı olayda yaralanan merhum Aytaç Çalım'ın kardeşi Erman Çalım'a ise acil şifalar temennilerimizi iletiyoruz." İfadelerine yer verildi.


Galatasaray Başkanı Cengiz:
"Gece Boyunca Uyuyamadım"

Yenişehir ilçesinde Galatasaraylılar Derneği'nde meydana gelen olayda hayatını kaybeden Galatasaray taraftarı Aytaç Çalım, son yolculuğuna dualarla uğurlanırken, Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz de cenazeye katılan isimler arasında yer aldı.

Fanatik Gazetesi’nin haberine göre Başkan Cengiz konuya ilişkin yaptığı açıklamada:“Dün gece Galatasaray için önemli bir görüşmeden çıkınca havaalanında öğrendim. Bütün asabımız bozuldu. Gece boyunca uyuyamadım. Galatasaray maçını izlerken derneğimizde vefat eden taraftarımızın üzüntüsü bizi derinden yaraladı. Çok üzüldük. Biz taraftarımızın ölüsüne de, dirisine de sahip çıkan bir camiayız. Galatasaray camiası adına buradayım. Herkes bilsin ki taraftarımız varsa bizler varız. Onların her konudaki acısı bizim acımızdır” diye konuştu.

Belediye Başkanı Süleyman Çelik ise, "Rabbim böyle bir acıyı kimseye yaşatmasın, mekanı cennet olsun. Kederli ailesine başsağlığı diliyorum" dedi.

Yenişehir Galatasaraylılar Derneği Başkanı Halil Şentürk de, "Çok üzgünüz, kardeşimizi kaybettik. Belediye başkanımızdan ricamız, kardeşimizin isminin ilçede bir sokağa verilmesi" dedi.

Yenişehir Galatasaraylılar Derneği'nde meydana gelen olayda hayatını kaybeden Aytay Çalım’ın na'şı ilçe mezarlığına defnedildi.

Cenazeye Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, Galatasaraylı yöneticiler, dernek başkanları, taraftarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: TE Bilişim