Aslen  Gölpazarılı olan Akgül, üniversitede okuduğu yıllarda tez olarak ele aldığı konuyu genişleretek kitap haline getirdi. Kitabında, Kurtuluş Savaşı dönemindeki Eskişehir’i anlatan Akgül, ayrıca Bilecik’in  günümüzdeki sınırlarına da değindi.

Aykut Akgül, kitabında Mustafa KemalAtatürk’ün Eskişehirliler için söylediği; “Eskişehir’i ve Eskişehirlileri çok iyi tanırım. Millî Mücadele yıllarında büyük vatanseverlik ve üstün bir cesaretle mücadelemizin daima yanında olmuş, bu mücadeleye çok geniş yardımlarda bulunmuşlardır. Gördüğüme göre halk aydın ve faaldir. Toprak verimlidir. Az zamanda zayiatı telafi ve fedakârlıklarıyla iftihar edecektir.”  sözünün yer alması da büyük takdir topladı.

Kitabının 1. İnönü Savaşının 97. yıl dönümünün hemen öncesinde yayınlanmasını da güzel bir tesadüf  olarak değerlendiren başarılı Öğretmen ve Yazar Akgül; “Milli mücadele yıllarına dair çalışmaları araştırarak ileriki nesillere kalıcı bir eser bırakmak istedim. Dönem şartlarında savaşların geçtiği yerler Bilecik sınırları içinde de bulunmaktadır. Tüm Eskişehirlilerin ve Bilecikli hemşerilerimin dikkatle okuması gerek bir eser olduğunu düşünüyorum. Sadece Eskişehir ve Bilecik’i konu alan eser sayısının kısıtlılığını fark ederek bu alanda çalışma yaparak bölgemize hitap etmek istedim.’’ dedi.

Dileyenler genç yazara destek olmak için kitabı insancilkitap.com adresinden sipariş verebilirler.

Editör: TE Bilişim