Cafer Elmas

Bilecik Mermer Zirvesi düzenlendi. BEBKA, Bilecik Valiliği, Bilecik Belediyesi, TSO, Şeyh Edebali Üniversitesi’nin katkılarıyla düzenlenen zirveye Bilecik’teki mermer sektörü temsilcilerinden katılım olmaması şaşkınlık yarattı. ‘Bilecik mermeri tanıtılmıyor’, ‘Mermer sektörünün önü açılmıyor’ diye eleştiri yönelten mermer ocağı ve mermer fabrikası sahiplerinin ilimiz ve sektör için kritik olan bu zirveye katılmaması manidar bulundu. 

'İnovasyon ve Tasarım Buluşmaları' kapsamında, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA), Bilecik Valiliği himayelerinde, Bilecik Belediyesi, Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi işbirliğinde, 2-13 Eylül 2015 tarihleri arasında "Bilecik Mermeri Tasarımla Buluşuyor: Şehir, Mermer ve Nesneler" atölyeleri düzenlendi.

 

Atölyelerin tamamlanmasının ardından, BEBKA, Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde "Bilecik Mermer Zirvesi' düzenledi. Zirveye; Vali Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanı Selim Yağcı, BEBKA Genel Sekreteri Tamer Değirmenci, BEBKA Kalkınma Kurulu Başkanı Ömer Zeydan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fevzi Uzun, Gökyar Mermer temsilcisi Osman Keleş, Bilecik Mermercileri Genel Sekreteri Kenan Şenşar, "Bilecik Mermeri Tasarımla Buluşuyor: Şehir, Mermer ve Nesneler" atölyesinde görevli öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

 

Bilecik’in simgelerinden birisi olan ve ilin ekonomik alanında lokomotifi olan mermer sektörünün temsilcilerinin bu önemli zirveye katılmaması manidar bulundu. Bilecik’te 2 granit, 39 mermer ve 69 mermer ocağı bulunurken, mermer sektöründen zirveye, sadece Gökyar Mermer temsilcisi Osman Keleş, Bilecik Mermercileri Genel Sekreteri Kenan Şenşar ve Silkar Mermer’in temsilcisi katıldı. Zirveye, Bursa’da faaliyet gösteren Altınsoy Mermer’in temsilcileri katılırken ilimizden katılımın düşük kalması eleştirilere yol açtı. 

Editör: TE Bilişim