Ak partinin cinsel istismar konusunda verdiği önerge günlerdir kamuoyunda tartışılırken, önergeye karşı çıkan Türk Kadınlar Birliği Bilecik şubesi, “çocuk istismarına hayır” diyerek yarın basın açıklaması yapacağını açıkladı. CHP Milletvekili Yaşar Tüzün, Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu, Gölpazarı Belediye Başkanı Vedat Kazıcı önergeye karşı sosyal medya üzerinden sert mesajlar verdi.

Ak Partinin, cinsel istismar suçunda yargılamaya ilişkin olarak TBMM Genel Kurulu'na verdiği önerge kamuoyunda büyük tepkilere yol açtı. Siyasilerden ve sivil toplum örgütlerinden bu önergeye karşı sert mesajlar verildi.

Konuyla ilgili, Türk Kadınlar Birliği bugün valilik önünde 10.30’da basın açıklaması gerçekleştirecek. Sosyal medya aracılığıyla yapılan çağrıda, “Biz kadınlar olarak; tecavüze çocuk cinsel istismarına, tecavüzün evliliğe dönüştürülmesine, tecavüzcülerin affına HAYIR diyeceğiz.” ifadeleri kullanıldı.

“İzin vermeyeceğiz”

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Ak Parti tarafından verilen ve büyük eleştirilere yol açan önergeyi sert bir dille eleştirdi. Tüzün yaptığı açıklamada; Çocuklara bayram hediye eden bu ülkeye, “20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü'' nde bu utancı, rezilliği yaşatmanıza izin vermeyeceğiz.”dedi.

“Trajikomik bir hal”

Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu konu ile ilgili verilen önergeyi skandal olarak niteledi. Önergeyi savunanların trajikomik bir duruma düştüğünü belirten Aydoğdu açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “Tecavüzü meşrulaştırmak isterken bir skandala imza atanların, bu ayıbı savunma çabaları maalesef trajikomik bir hal almıştır.
Dinimizde, örf ve adetlerimizde bu suçun cezası bellidir.”

“Yazıktır, ayıptır”

Gölpazarı Belediye Başkanı Vedat Kazıcı önergenin geri çekilmesi ve konunun kapatılması gerektiğini belirtirken şunları söyledi;  “Üzerinde konuşmak bile insanın içini acıtıyor çocuk çocuktur ve yazıktır, ayıptır bu konu kapanmalıdır”

Editör: TE Bilişim