Hasan Güner

Bileciksosyal.com kurucusu Ali Osman Çelikal, projesinin detaylarını paylaşmak amacıyla Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı’yı makamında ziyaret etti. Çelikal ziyaretle ilgili olarak “Projenin Bilecik için olduğunu, ilk ve tek olduğunu ve Türkiye geneline yayılacak bir sosyal ağ için basamak olduğunu ifade ettim.” dedi.
Kendisi ve projesiyle ilgili gazetemize açıklamada bulunan Çelikal, şu bilgileri paylaştı:
“1995 Bilecik merkez doğumluyum. Lise eğitimimi Bilecik Teknik Lisesi Elektrik ve Elektronik Teknolojileri bölümünde, üniversite ön lisans eğitimimi Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağıtım Teknolojileri alanında tamamladım. Bilgisayar ile uğraştığımı gören insanlar beni Bilgisayar Bölümü mezunu sanıyorlar. Ancak ben bilgisayar işlerini hobi olarak yapıyorum ve uğraştıkça çok mutlu oluyorum.
Bilgisayar ile tanışmam küçük yaşlarda oldu. Ancak yazılım işlerine başlamam bir gün bilgisayar başında web sayfalarını gezerken aklıma takılan ‘Bu siteler nasıl yapılıyor?’ sorusu ile başladı ve araştırmaya başladım. Basit HTML web sayfaları oluşturdum. Videolar izledim ve her geçen gün kendime bir şeyler kattım diyebilirim.
Günde en az 3 saatimi bilgisayara ayıran biriyim. Basit HTML sayfalar ile başlayan bilgisayar serüvenim CSS, Javascript, Visual Basic, PHP, JQuery ve Ajax yazılım dilleri ile hala devam ediyor. Şu anda freelance olarak projelerde görev almaktayım.
Bilecik Sosyal, uzun zamandır aklımda olan ama bir türlü vakit ayıramadığım için yayın hayatına sokamadığım ancak çalışmalarını tamamladığım ve yayın hayatına soktuğum Bilecikli hemşerilerimizi bir arada toplamak amacıyla kurulan bir sosyal medya sitesidir.
Bu tür projelere başlamak için sermaye, zaman ve emek harcamak gerekiyor. Birçok çalışma yaptım olmadı, hatalar ile karşılaştım ama ben yine de pes etmedim. Sitenin yazılım lisansı yabancı bir arkadaşımıza ait ancak bu yazılım üzerinde sayısız güncelleme ve eklemeler yaptım, açıkları kapattım, esnek ve daha kullanışlı hale getirdim ve gün geçtikçe yeni özellikler eklemeye devam ediyorum.
Mussosyal kurucusu, değerli kardeşim, fikir arkadaşım Yusuf Yılmaz ile başlayan projemizde, birçok ilden projemize destek olacak arkadaşlar bulduk ve çalışmalarımıza başladık. Neredeyse her ülkenin kendine özgü sosyal ağ platformu veya global anlamda yarışabilecek platformları bulunuyor. Ülkemizde ise bu anlamda çok büyük bir eksiklik var.
Bu eksiklikleri düşünerek, elde ettiğimiz başarıların ve gelen tekliflerin ardından Türkiye’nin tamamına hitap edecek bir platform için projelerimizi tamamladık. Birçok dernek ve kuruluş ile temasa geçtik. Yaptığımız projeler arasında Türkiye’nin Youtube’u, Facebook’u, Twitter’ı, Google’ının da olabilmesi için projelerimizi tamamladık.
Amacımız reklam pazarlarına katılmadan, reklam pazarı oluşturmak ve daha çok ziyaretçi çekmek. Bilecik Sosyal, her ne kadar Bilecik halkına hitap etse de aslında Türkiye geneli açmayı planladığımız bir sosyal medya platformunun ‘Her ile bir sosyal medya’ sloganı ile başlattığımız reklam pazarı kurma amaçlı planladığımız projesidir. Allah’ın izni ile çok yakında hizmete sokacağımız platformlar ile Türkiye’nin sosyal beyinleri olmaya başlayacağız.
Son olarak değerli Bilecik halkımızdan, projemize destek olmalarını, ‘Her ülkenin bir Facebook'u var Bilecik’e de açtık Türkiye’ye neden açılmasın, bu gençlere destek olalım, bileciksosyal.com’a üye olalım’ demelerini bekliyorum.
Çalışmalarımıza destek verenlere gazeteniz aracılığıyla teşekkür ederim, Bileciksosyal ve diğer projelerin ekipleri adına şükranlarımı sunarım.”
Editör: TE Bilişim