Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ), Türkiye'de bağımsız denetçi eğitimi verme yetkisine sahip 20 üniversiteden birisi oldu. Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu
  (KGK) ile yapılan protokole göre, Eskişehir'in yanı sıra Bilecik, Afyon, Kütahya, Bursa, Ankara ve İstanbul illerinde yer alan Mali müşavir ve muhasebeciler de ESOGÜ'de eğitim alacak. İlk eğitim programı, ESOGÜ Sürekli Eğitim Merkezinin (ESOGÜSEM) koordinatörlüğünde geçen ay başlatıldı. ESOGUSEM Müdürü Prof. Dr. Şenol Erdoğmuş, yaptığı açıklamada, ilk eğitime Eskişehir ve ESOGÜ'nün sorumluluk alanından 25 serbest muhasebeci Mali müşavir ve yeminli Mali müşavirin katıldığını belirterek, ilk grubun eğitimleri başarıyla tamamlandığını ve bağımsız denetçi olma yolunda önemli bir süreci geçirdiklerini kaydetti.

Bilecik SMMMO Başkanı Hüseyin Şensoy konuyla ilgili olarak, Bilecik’te bağımsız denetçilik eğitimlerinin Mart ayı içerisinde tamamlandığını ve Yeni TTK’ya göre bağımsız denetime tabi olacak şirketlerde bağımsız denetçi olarak görev yapmaya hak kazanan 25 meslektaşlarının bulunduğunu söyledi. Şensoy, “02 Kasım 2011 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 660 sayılı Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu’nun Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname’nin mesleğimize getirdiği Bağımsız Denetçi olma konusunda yetkilendirme KGK’ na verilmiştir. 15 yıllık mesleki tecrübeye sahip YMM ve SMMM’ler den odamız üyelerinin de bulunduğu 25 meslektaşımız Mart-2013 ayında odamızda Sakarya Üniversitesi tarafından görevlendirilen Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Öğretim Üyeleri tarafından Denetim ve Muhasebe Standartları derslerinden 80 saatlik örgün eğitim verilmiş olup sonunda sınavlar yapılmıştır. Ayrıca Uzaktan eğitim yoluyla da Sermaye Piyasası, Bankacılık, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Mevzuatı konularında dersler görülmüştür” açıklamasında bulundu.

ESOGÜ Sürekli Eğitim Merkezi tarafından Ramazan Bayram sonrasında açılacak yeni eğitim gruplarının programıyla ilgi ayrıntılı bilgiye Osmangazi Üniversitesi’nin web sitesinden ulaşabilirsiniz. 

Editör: TE Bilişim