Ocak ayı belediye meclis toplantısında, Eskişehir’in ilçeleri Sarıcakaya ve Mihalgazi ile kardeş şehir ilişkilerinin kurulması yönünde karar aldı. Belediyeler arasında işbirliği ve yardımlaşma yapılması amacıyla gerçekleştirilen kardeş şehir uygulamasına mecliste MHP’li üyeler karşı çıktı. Bilecik’te yardıma ihtiyacı olan ilçe belediyeleri bulunduğunu belirten MHP’liler oylamada çekimser kalırken, gündem maddesi Ak Parti ve CHP’lilerin oylarıyla kabul edildi.

MHP grubun soruyla ilgili önergesine yanıt veren Başkan Selim Yağcı, şehirler arasında yapılan kardeşlik ve yardımlaşma çalışmalarında parti ayrımı gözetmediklerini söyledi ve “Bizler belediye başkanları olarak, belirli zamanlarda bir araya gelerek, çalışmalarımız hakkında görüş alışverişlerinde bulunuyoruz ve birbirlerimizle olan ilişkilerimiz son derece güzel. 


Bu anlamda İnhisar, Yenipazar, Vezirhan ve Gölpazarı belediyelerimizle olan yardımlaşma ve kardeşlik ilişkilerimiz de son derece iyi bir durumda. İl belediyesi olarak bu şehirlere gerektiği yardımları yapıyoruz ve bugüne kadar bu yapılanları ifşa etme noktasında gayret göstermedik. Belediye başkanları arkadaşlarımızla birebir ilişkilerimiz de çok iyi” açıklamasını yaptı.

 

 

Editör: TE Bilişim