Cafer Elmas

Bilecik Valiliği öncülüğünde, Bilecik Belediyesi ve Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından ortaklaşa düzenlenen ‘Bilecik Ortak Akıl Toplantısı’ 19 Mart 2015 tarihinde Bursa’da gerçekleştirilmişti.

2 gün süren gerçekleşen toplantıda Bilecik’in sorunları, eksileri ve artıları konusunda ortak akılda hem fikir olundu. Yapılan çalışmalar sonrasında Bilecik’in gelişmesinde 5 önemli konu başlığı belirlenmişti.


Katılımcıların çoğunluğunun uzlaştığı Bilecik'in önemli ve önünü açması beklenen Bilecik Kimliği, Kent Yaşamı Sosyal ve Kültürel Hayat, Sanayi Değerleri, Bilecik Üniversite Şehri, Tarımsal Kalkınmanın Desteklenmesi başlığı altında Bilecik’in önünü açacak 5 temel konu için hazırlanan raporda gerekli girişimlerin yapılacağı ve çalışmaların başlatılacağı belirtilmesine rağmen aradan geçen yaklaşık 8 aylık sürede hiçbir gelişmenin yaşanmadığı gözleniyor.

Toplantıda alınan kararların kağıt üzerinde kaldığı söylenirken, bu durum “Bilecik'in ortak aklı Bursa'da kaldı, Bilecik'e henüz gelemedi” yorumlarını da beraberinde getirdi.


Toplantı sonrası kapanış konuşmasında Vali Ahmet Hamdi Nayir, toplantıda bir aklın ortaya çıktığını, projelerin idari yöneticiler için önemine dikkat çekerken, toplantının çok verimli geçtiğini ve bu toplantıların sıklaştırılması gerektiğinin altını çizmişti.

Fakat aradan geçen 8 aylık sürede ne herhangi bir toplantı yapıldı, ne de ortaya çıkan ortak akıl sürecinde oluşturulan konular hakkında bir proje gerçekleştirilerek basınla paylaşıldı.


Bilecik Ortak Akıl Toplantısı’na, Vali Ahmet Hamdi Nayir, eski Milletvekili Bahattin Şeker, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan, Bilecik TSO Başkanı Fevzi Uzun, Bozüyük TSO Başkanı Buğra Levent, İl Genel Meclis Başkanı Serkan Yıldırım, BEBKA Yöneticileri, İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları, Bilecik’teki kamu kurumları ile sivil toplum kuruluşu yöneticileri ve Bilecik basını katılmıştı.

 

 

Editör: TE Bilişim