Farklı sektörlerdeki kanaat önderlerinin biraraya gelerek ilimizin gelişmesi amacıyla bir ortak akıl oluşturma çabası içinde yapılan ortak akıl toplantısı bu sene ilimizde gerçekleşecek.

Bilecik Valiliği, Bilecik Belediyeleri ve Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı işbirliği içerisinde Bilecik ilinini sosyoekoknomik gelişme eğilimlerinin, gelişme potansiyelinin, öncelikli müdahale alanlarının ortaya konulması, ilin sürüdürülebilir kalkınmasını sağlamak amacıyla tematik ve sektörel alanlara yönelik hedef ve stratejilerin belirlenmesi, ihtiyaç duyulan alanlarda da proje sektörel alanlara yönelik hedef ve stratejilerin belirlenmesi, ihtiyaç duyulan alanlarda da proje fikirlerinin somutlaştırılması amacıyla 17-18 Şubat 2018 tarihlerinde Bozüyük Grand Çalı Otel’de “Bilecik Ortak Akıl Toplantısı (Arama Konferansı) düzenlenecek.

BU TOPLANTIDAN SONRA BİRŞEYLER DEĞİŞECEK Mİ?

2015 yılında Bursa’da yapılan ortak akıl toplantısı 2 gün sürmüş; toplantıda, Bilecik’in sorunları, eksileri ve artıları konusunda ortak akılda hem fikir olunmuştu. Yapılan çalışmalar sonrasında Bilecik’in gelişmesinde 5 önemli konu başlığı belirlenmişti.

Katılımcıların çoğunluğunun uzlaştığı Bilecik'in önemli ve önünü açması beklenen Bilecik Kimliği, Kent Yaşamı Sosyal ve Kültürel Hayat, Sanayi Değerleri, Bilecik Üniversite Şehri, Tarımsal Kalkınmanın Desteklenmesi başlığı altında Bilecik’in önünü açacak 5 temel konu için hazırlanan raporda gerekli girişimlerin yapılacağı ve çalışmaların başlatılacağı belirtilmesine rağmen devam eden zaman içerisinde 

ileriye yönelik çok fazla adım atılamaması, “Bilecik’in aklı Bursa’da kaldı” yorumlarını da beraberinde getirmişti.

 Bu sene ilimizde yapılacak olan toplantının ardından  ne gibi gelişmeler yaşanacağı ise merak konusu oldu.

Editör: TE Bilişim