CNN Türk’te belgeselci Güven İslamoğlu’nun hazırlayıp sunduğu ‘Yeşil Doğa’ programında bu hafta Bilecik’in tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerine yer verildi.

Geçtiğimiz aylarda ‘Uluslar arası Marka Değerleriyle Bilecik Sempozyumu’na konuşmacı olarak katılan belgeselci Güven İslamoğlu, sempozyum sonrası gazetemiz muhabiri eşliğinde tarihi Günüören Köyü’nde ve Osmaneli’nde çekimleri gerçekleştirmişti.

Aradan geçen süre zarfında İslamoğlu, Bilecik’in çeşitli yerlerinde gerçekleştirdiği çekimleri bu hafta CNN Türk kanalında ‘Yeşil Doğa’ adlı programına taşıdı. İlk olarak, Bilecik’in eski yerleşim birimlerinden bir tanesi olarak bilinen Osmaneli’ye bağlı Günüören Köyü’ndeki İpekböceği konaklarının tarihi değerine vurgu yapan İslamoğlu, daha önce ‘Seyirci Kalmayın’ programında konakların restorasyonu ilişkin Kültür Bakanlığı’na yaptığı çağrısını ‘Yeşil Doğa’ programında bir kez daha yeniledi.

Günüören Köyü’nün ardından Osmaneli’ye geçen İslamoğlu, tarih ve kültür kenti Osmaneli ilçesindeki köşe pencereleri ile meşhur tarihi konakları da ekrana taşıyarak Belediye Başkanı Münür Şahin ile güzel bir röportaj gerçekleştirdi.

Ardından İnhisar İlçesi’nde doğa harikası şelaleyi gösteren İslamoğlu, burada çevre duyarlılığına dikkat çekti. Söğüt Ertuğrulgazi Türbesi ve Kuyulu Mescidin bulunduğu yerden de tarihi bilgiler aktaran başarılı belgeselci İslamoğlu, son olarak Şeyh Edebali Türbesi’nde Ertuğrulgazi’nin Osmangazi’ye nasihatinin hikâyesini ekrana taşıdı.

‘Yeşil Doğa’ programının tamamını yarin11.com sitemizden izleyebilirsiniz.

Editör: TE Bilişim