Cafer Elmas

Bilecik'te merkez elektrik trafosunda meydana gelen patlama sonucu şehir merkezinin elektriği yine kesildi. Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) bulunan merkez elektrik trafosunda henüz belirlenemeyen nedenle 20.40 sularında patlama meydana geldi. Patlama sonrasında Bilecik’in her yerinde elektrikler kesildi. Bilecik yaklaşık 45 dakika elektriksiz kalırken şehir karanlığa büründü.

HAYAT DURDU


Bilecik’in her yerine elektrik veren trafonun yetersizliğinden kaynaklanan arıza sonucunda Bilecik karanlığa bürünürken elektrik kesintisi sonrası birçok vatandaş asansörde kalarak kısa süreli panik yaşadı. 
İtfaiye ekipleri ve bina sakinlerinin yardımı ile asansörde kalan vatandaşlar kurtarıldı.

BU KAÇINCI ARIZA


Daha önce de aynı trafoda patlama meydana gelirken yangın çıkmıştı. Şehrin bütün elektriğini sağlayan trafonun sürekli arıza vermesi ‘trafo şehrin elektriğini kaldırmıyor mu?’ sorusunu akıllara getirirken, yetkililerin konu ile ilgili yıllardır bir çalışma yapmaması eleştirileri beraberinde getirdi.

BASINA ENGEL  


Öte yandan patlayan trafodan görüntü almak isteyen basın mensuplarının trafo yetkililerinin verdiği talimat sonucu özel güvenlik tarafından engellemek istenmesi manidar bulunurken, bu durum  devamlı patlayan trafo sunucu şehrin elektriksiz bırakılması  ile ayıplarını örtmeye mi çalışıyorlar sorusunu gündeme getirdi.

 

Editör: TE Bilişim