Cafer Elmas

Bilecik Belediyesi’nin projesi kapsamında Karasu Deresi ıslah çalışmaları Aşağıköy’den hızlı tren viyadüğüne kadar uzatıldı. 2 ay içerisinde bitirilmesi planlanan projenin sonunda Karasu’nun çevresi görsel anlamda görsellik katacak ve alınan önlemlerle su baskınları önlenecek. Yapılan yürüyüş yolu ve bisiklet yolu ile Bilecikli vatandaşların şehirden uzak nefes alabileceği güzel bir ortam yaratılacak.

2 ay içinde bitecek

Karasu Deresi 3. Kısım ıslah çalışmasında şantiye şefi olarak görev yapan Kamil Karataş, çalışmaların son durumu hakkında bilgiler verirken projede değişikliklere gidildiğini ifade etti. Değişikliklerin amacının sel baskınlarının önlemek olduğunu belirten Karataş, projeye yürüyüş yolu, bisiklet yolu gibi eklemelere yapılarak Karasu Deresinin etrafını güzelleştirecek çalışmaların eklendiğini kaydetti. Karataş, şu bilgileri aktardı:

“Belediye başkanımızın önerisi üzerine projede değişikliklere gittik. Projede bazı yönlerden bizim de katkımız var. Projede değişikliğe gidilmesinin iki amacı var. Birincisi arıtma tarafına olan sel baskınını engellemek, ikincisi de dere kenarına güzel bir yol yapılarak halkın gezinti alanı, bisiklet alanı veya yürüyüş alanına getirilmesi sağlamak amacıyla bir değişiklik yapıldı. Gelecek sellerde hızlı tren hattının viyadük ayaklarının korunması için projede bir değişiklik yapıldı. Bu hem yapısal olarak hem de görsel olarak çok güzel bir ortam oluşturacak. Bunu da ileride göreceksiniz. Şu anda hafriyat çalışmamız devam ediyor. Budan sonra taş döşememiz olacak ve etrafına perde yapılması daha sonrada perde kenarlarına yürüyüş yolu ya da bisiklet yolu yapılarak, daha güzel ve hoş bir hale getirilecek.

Tahminimiz 2 ay içerisinde burayı bitireceğiz. 3 kilometreyi çok kısa bir sürede bitirdik. Kar kış demedik. Amaç burada en kısa sürede en güzelini yapabilmek. Belediyemizle beraber irtibat halinde olarak halka en güzel şekilde bir şeyler yapabilmek amacımız.”

“Sel baskınları yaşanmayacak”

Konu ile ilgili görüşlerini aldığımız Bilecik Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Ay, Karasu Deresi ıslah çalışmaları kapsamında istinat duvarları, altına taş döşeneceğini ve su baskınlarının önleneceğini belirtti. Ay, yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi:

“Karasu deresi ıslah çalışması ilk başta sadece Aşağıköy ile 8 değirmen mevkiine köprü arasında ki alanı kapsıyordu. Daha sonra bizim taleplerimizle DSİ’nin de katkılarıyla DSİ bölge müdürlüğü tarafından proje alanı sınırları genişletildi. Şu anda ileride gördüğünüz hızlı tren viyadüklerini kapsayacak şekilde, öbür taraftan da Başköy tarafına uzanacak şekilde komple karasu deresi ıslah altına alınacak. Yerine altına taş döşenecek, kenarlarında istinat duvarları perde duvarlar yapılacak ve perfore olacak güzel bir görüntü oluşturulacak, aynı zamanda projeye ilave olarak da yaya yürüyüş yolarlıda yapılacak. Hem görsel anlamda bir görsellik katacak aynı zamanda da her türlü güvenlik tedbirleri alınacak. Allah’ın izniyle sel baskınları yaşanmayacak.”


 

Editör: TE Bilişim