Cafer Elmas

Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) 2014 yılı mali destek programları proje teklif çağrısı dönemi 25 Kasım 2014 tarihi itibariyle başladı. 2014 yılı proje teklif çağrılarının toplam bütçesi 50 milyon TL olarak belirlendi.

Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası olarak devlet desteklerinden Bilecik’in daha fazla yararlanması adına önemli adımlar attıklarını kaydeden Fevzi Uzun, “Oda olarak ilk defa Kapsamlı Proje Hazırlama Eğitimlerimiz gruplar halinde bu hafta itibariyle başlıyor. Bununla birlikte yine çok önem verdiğimiz Üniversitemiz ile yürüttüğümüz Üniversite – Sanayi İşbirliği ile firmalarımız ile akademisyenlerimizin eşleştirilmesi noktasında altyapı çalışmamızı ise yakın zamanda tamamlamış olacağız. Bu çalışmamız üyelerimizin başvuruları ile üniversitelerimizde bulunan konularında uzman olan akademisyenlerle buluşturmayı amaçlamaktadır. Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası olarak hedefimiz Bilecik’e değer katacak, sosyo-ekonomik olarak Bilecik’in, firmalarımızın önünü açacak her türlü projenin Bilecik’e kazandırılmasıdır” dedi.

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) 2014 yılı mali destek programına ilişkin açıklama yapan Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fevzi Uzun, 2014 yılı destek programı bütçesinin 2013 ve 2014 yılları bütçesinin birleştirilerek yapıldığını, bu nedenle Bilecik’ten yapılacak proje başvuru sayısının artması gerektiğini vurguladı.

Uzun, “Program Sosyal Kalkınmaya Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı, Kırsalda Ekonomik Gelişim, İşbirliği ve Gelişim, Çevre Küçük Ölçekli Altyapı ve KOBİ’lerimize yönelik Çevre Dostu Üretim Mali Destek Programı olmak üzere 5 farklı başlık altında oluşturuldu. Bu demektir ki farklı alanlara yönelik projeleri olan kurum kuruluşlarımız, firmalarımız da bu yılki destek programına projelerini sunabilecek” dedi.

Üyelerinin ve Bilecik ekonomisine değer katan KOBİ’lerin faydalanması maksadıyla oluşturulan Çevre Dostu Üretim Mali Destek Programına da değinen Fevzi Uzun, “Tarımsal üretim ve sanayi kaynaklı çevre kirliliğinin azaltılmasına yönelik ölçüm, kontrol ve izleme sistemlerinin kurulması, Atıkların kaynağında azaltılması, hammadde, su ve enerji tüketimini azaltmaya yönelik uygulamalarla temiz üretime geçişin sağlanması; çevre dostu teknolojilerin geliştirilmesi, Atıklardan katma değerli ürün ve/veya enerji üretimi, ve Üretim faaliyetlerinde enerji verimliliğinin  artırılması, KOBİ’lerimizin sunabilecekleri proje başlıklarıdır. Beklentimiz daha fazla projeyle Bilecik’in 50 milyon TL hibe programdan daha fazla yararlanmasıdır” dedi.

Proje başvurularının elektronik ortamda ve dosya halinde Kalkınma Ajansına teslim edilmesi gerektiğinin altını çizen Uzun, “Hazırlanan projelerin 14/02/2014 saat 17:00’ye kadar sisteme girilmeli ve 21/02/2014 saat 17:00’ye kadar da Kalkınma Ajansına dosya halinde teslim edilmelidir” dedi.

 

 

Editör: TE Bilişim