Ticaret ve Sanayi Odasınca Coğrafi İşareti alınan Pazaryeri Helvası ve Bozüyük Mercimekli Mantısı, Çukurören Biberi’nin ardından ‘Bilecik Şerbetçiotu’’ Türk Patent ve Marka Kurumu nezdinde dördüncü Coğrafi İşaretli Ürünü olarak tescillendi.

Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Keskin, “Coğrafi işaretli ürün başvuru çalışmalarımızın sonuçlarını almaktan memnuniyet duymaktayız. İlimiz üreticilerinin istihdam sağlayan geleneksel üretim biçimleriyle ürünlerini yaygınlaştırmak, ürün bazında ekonomik olarak hakettiği gibi zenginleştirilmesini sağlamak amaçlarımız arasındadır. Bilecik TSO olarak diğer Coğrafi işaret başvurularımızın sonuçlarını da önümüzdeki günlerde beklemekteyiz.

Coğrafi işaret alınan “Pazaryeri Helvası”ndan, “Bozüyük Mercimekli Mantısı”, “Çukurören Biberi”nden sonra Tescil başvurusu Odamızca yapılan ve tescil süreçleri tarafımızca titizlikle takip edilen ‘’Bilecik Şerbetçiotu” Coğrafi İşaret Tescilinin’’ Odamıza, İlimize ve üreticilerimize hayırlı olmasını dilerim. “ dedi.

Ticaret ve Sanayi Odası tarafından, “Tescil dosyasının hazırlanmasında ve takibinde Odamızdan desteğini esirgemeyen Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Öğretim Görevlisi Sn. Mesut KAPLAN’a, tescil süresince bizlere her türlü desteği sunan Bilecik İl Tarım ve Orman Müdürü Sn. Necmettin Yoldaş’a, Bilecik Ziraat Odası Başkanı Ahmet SEVİNEN’e ve BEBKA Kalkınma Ajansına teşekkürlerimizi sunarız.” denildi.

Editör: TE Bilişim