OCAK:

8 Ocak – Bahattin Şeker: “Siyaseti Bırakıyorum”

MHP Milletvekili Bahattin Şeker, son dönemini yaşadığını ve bir daha hiçbir yere aday olmayacağını belirterek, bundan sonraki yaşamında ailesine daha çok vakit ayırmak istediğini ve milletvekilliği bittikten sonra da siyasi hayatını noktalayacağı söyledi.

Milletvekili seçildikten sonra, bugüne kadar yürüttükleri siyasette yapıcı bir muhalefet izlediklerini ve yapılanları takdir edip, eksikleri de dile getirmeye çalıştıklarını belirten Şeker, Bilecik için önemli bazı konuları da Meclis'te gündeme getirerek Bakanlara soru önergeleri vererek yapılmasının sağlanmasına çalıştığını söyledi.

14 Ocak – Harmankaya Milli Park İlan Edildi

Harmankaya Kanyonu’nun doğal güzelliklerini ve koruma altına alınması gerektiğini ilk kez gazetemiz editörü Cafer gündeme getirmiş ve CNN Türk için kanyonda özel bir çekim gerçekleştirmişti. Haberin ulusal basında yayınlanması sonrası atılan adımlar sonucunu verdi ve Harmankaya Kanyonu, Tabiat Parkı olarak ilan edildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, ülkenin doğal, kültürel ve rekreasyonel kaynak değerlerine sahip yörelerini, 2873 Sayılı Milli Parklar Kanunu'na göre milli park, tabiat parkı, tabiatı koruma alanı ve tabiat anıtı olarak ayırıp koruma altına alıyor.

Bu kapsamda Yenipazar ve İnhisar'da yer alan 260 hektar büyüklüğündeki Harmankaya Kanyonu, taşıdığı tabii, kültürel kaynak değerleri ve rekreasyon potansiyeli sebebiyle Bakanlık tarafından "Tabiat Parkı" olarak ilan edildi.

25 Ocak – Devlet Bahçeli Söğüt Ziyareti: “Söğüt’ü Geri İstiyorum”

Dün Söğüt'e gelen ve miting yaparak yaklaşan yerel seçimlerin startını Söğüt'ten verdiklerini belirten MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, eski Belediye Başkanı Halil Aydoğdu'nun adaylığını açıkladı ve Belediye'yi yeniden geri istediğini söyledi.

26 Ocak – Nabi Avcı Milli Eğitim Bakanı Oldu

Pazaryeri ilçesi Demirköy nüfusuna kayıtlı ve ilimizin yetiştirdiği önemli siyasetçilerden olan Milli Eğitim Komisyonu Başkanı Nabi Avcı, Milli Eğitim Bakanı oldu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Çankaya Köşkü'ndeki görüşmesi sonucu 4 bakanın ismi değişirken, göreve getirilen isimlerden biri de hemşerimiz Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı oldu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yıllarca başdanışmanlığını yapan ve Milli Eğitim Komisyonu Başkanlığını yürüten Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı, Ömer Dinçer'in yerine Milli Eğitim Bakanı olarak göreve getirildi.

29 Ocak - Firari Bandırmalıoğlu Bilecik’te Yakalandı

Eski özel harekâtçı Ayhan Çarkın’ın itirafları sonrası hakkında yakalama kararı çıkartılan ve izine ulaşılamayan eski özel harekâtçı Ziya Bandırmalıoğlu, memleketi Bilecik'te yakalandı.

Bilecik Asayiş ekipleri bir arkadaşının evine yaptığı baskın sonucu 1,5 yıldır aranan Ziya Bandırmalıoğlu'nu yakaladı. Çarkın'ın cinayetlerle ilgili itiraflarında adında sıklıkla bahsedilen Bandırmalıoğlu'nun bulunması için çalışmaların sürüyordu. Bandırmalıoğlu'nun adı Ayhan Akça ile birlikte Tarık Ümit'in kaçırılması olayına karımıştı.

ŞUBAT:

8 Şubat – Marka Şehir Bilecik Paneli

Marka değerleriyle Bilecik panelinin 2’ncisi düzenlendi. Katılımın oldukça az olduğu görülen panelde Bilecik'in sanayi, turizm ve tarım ivmeleriyle yakalayacağı potansiyeller gündeme getirilirken, ilin ihracat rakamları ve yatırım olanakları ele alındı.

11 Şubat - Siyasilerin ve Yetkililerin Yapamadığını Küplülü Yaşar Yaptı

Küplülü Yaşar, Başbakanı telefon ile arayarak Bilecik Devlet Hastanesi'ne acil Kardiyoloji doktoru istedi.

Bilecik'te görev yapan Kardiyoloji doktorlarının uzun süre önce ilimizden ayrılması, Bozüyük'ten Bilecik'e görevlendirilen Kardiyoloji doktorunun Eskişehir'e tayininin çıkması ve Eskişehir'den geçici olarak ilimizde görevlendirilen doktorun da göreve başlamasının ertesi günü rapor alarak gitmesi ile yaklaşık 6 aydır bulunamayan Kardiyoloji doktoru için Küplülü Yaşar düğmeye bastı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı telefon ile arayarak Bilecik Devlet Hastanesine çok acil Kardiyoloji doktoru istedi.

20 Şubat – Kıyak Görevlendirme mi?

Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'ne geçici olarak görevlendirilen Milli Eğitim memuru İnşaat Mühendisi Şenol Karaş'ın görevlendirilmesinde usulsüzlük olduğu iddia edildi.

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre geçici süre ile görevlendirilme süresi bir yılda altı ayı geçemez maddesi yer almasına rağmen Milli Eğitim'de görevli memur İnşaat Mühendisi Şenol Karaş'ın Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'nde Müdürün isteği doğrultusunda 3 defa ardı ardına geçici görevlendirme yapıldığı öne sürüldü.

21 Şubat - Eğlenceden Dönen Gençler Polisin Hışmına Uğradı

Bilecik'li bir grup genç hafta sonu Eskişehir'e giderek gönüllerince gezip eğlendiler. Yaşları 15 ile 20 arasında değişen 7 genç Eskişehir dönüşünde Akasyaaltı mevkiinde polisin hışmına uğradılar.

Suçlarını ne olduğunu bilmeyen ve niçin durdurulduklarını anlayamayan gençler, kimlik kontrollerinin yapılması ile serbest bırakılırken, polis ekiplerinin gençlere yönelik sert davranışları dikkat çekti. 

 

MART:

14 Mart – Tıp Bayramında Doktora Saldırı

14 Mart Tıp Bayramı’nda, Bilecik Devlet Hastanesi'nde üzücü bir olay yaşandı. 112 Acil Servis doktoru Ali Kaya (27), 112 Acil Servise gelen İbrahim Çelik (26) tarafından darp edildi. Olayın yaşanmasının ardından hastane çalışanları olayı kınayan bir basın açıklaması yaptılar. Tıp bayramında yaşanan hadise üzüntü yaratırken, Psikolojik rahatsızlığı olduğu öğrenilen Çelik olayın ardından gözaltına alındı.

15 Mart - Mesut Tekin Tahliye Oldu

‘Benim için dua eden bütün kardeşlerime duacıyım’

Bozüyük Açık Cezaevinde tutuklu bulunan MHP Eski Bilecik İl Başkanı Mesut Tekin tahliye oldu. Bozüyük’te 6 yıl önce içerisinde 5 adet el bombası ile bir adet tüfek bulunan kutulardaki koli bandında parmak izi rastlandığı gerekçesiyle ceza evine giren Mesut Tekin 11 Ay 7 gün sonra özgürlüğüne kavuştu.

28 Mart - Osman Gezgin Ayrıldı

Belediye Başkan Yardımcısı Osman Gezgin, Başkan Yardımcılığı görevinden ayrılmasına ilişkin Belediye Başkanı Selim Yağcı ile birlikte basın açıklaması yaparak Bilecik Belediyesi ile ilişkisini kestiğini, fakat Meclis üyeliğine devam edeceğini açıkladı.

NİSAN:

2 Nisan – Müftü Taş’a Veda Yemeği

15 yıldır Bilecik Müftüsü görevini sürdüren Necati Tayyar Taş için Pamukçuoğlu Kültür Merkezi’nde veda yemeği düzenlendi. 

Salonun hınca hınç dolduğu gözlenen veda yemeğinde protokol ve din adamları veda konuşmaları gerçekleştirdi. Müftü Necati Tayyar Taş’ın bu konuşmalarda duygulandığı gözlenirken, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan’ın kendisi için sarf ettiği sözler karşısında Müftü Taş gözyaşlarına hakim olamadı.

4 Nisan – Fevzioğlu Un, Markasını Tescilledi

7.500 m2 alan üzerinde kurulu olan Fevzioğlu Un Fabrikası, üretime geçtiği 2005 yılından buyana yaptığı teknolojik yatırımlarla sürekli büyüyor. 
Günlük 100 ton olan üretim kapasitesini 250 tona çıkararak, hem ürün çeşitliliğini, hem de kalitesini artırmayı başaran Fevzioğlu Un daha önce aldığı ISO 9001, ISO 22.000 ve ISO 14.000 belgelerinin yanı sıra şimdi de TSE-4500 kalite belgesini alarak şehrimizin ve Türkiye'nin gözbebeği işletmelerinden biri haline geldi.

10 Nisan - Hastanedeki fare kim?

Bilecik Devlet Hastanesi'nde ameliyata giren doktorun dolaplarından eşyaları ve paraları çalındı. Son olarak dün akşam Plastik Cerrahi Doktoru Hüseyin Kandulu'nun ameliyathanedeki dolabındaki 700 TL parası çalındı. Konuya ilişkin Emniyet ekipleri geniş çaplı soruşturma başlatırken hastane kameraları incelemeye alındı.

MAYIS:

13 Mayıs – Bilecik TSO’nun Yeni Yönetimi Belirlendi

Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası’nda organ seçimleri tamamlandı. Buna göre, Oda Yönetim Kurulu Başkanlığına Fevzi Uzun, Meclis Başkanlığına da Ali Ercan getirildi. 4 yıl süre ile görev yapacak olan Ticaret ve Sanayi Odası’nda bilindiği gibi öncelikle 21 kişiden oluşan meclis üyeleri seçildi. Merkez İlçe Seçim Kurulu nezaretinde gerçekleştirilen seçimlerde meclis üyeleri; Turan Ağdağ, İlhan Karaçayır, Ercan Düzgün, Kadir Cenk Arslan, Ali Ercan, Hakkı Aynur, İbrahim Sak, Orhan Şişman, Fevzi Uzun, Yüksel Gökçedağ, Mehmet Ergün, Recep Çevik, Ali Onay, Göksel Balcı, Naci Uzunköprü, Ayhan Islah, Hüseyin Ocak, Ali Muyşin, Mefail Ateş, İsmail Kurt ve Osman Keleş olarak belirlendi.

Fevzi Uzun, seçimin ardından yaptığı kısa açıklamada, seçime katılan tüm üyelere teşekkür etti. Uzun,  “Seçilen tüm arkadaşlarım için hayırlı olmasını diliyorum. Seçimleri güzel bir atmosferde geçti renkli oldu. İlk defa böyle çok katılımlı bir seçim yaşadık. Seçilen tüm arkadaşlarım için hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

18 Mayıs - 7. Şensoy Dönemi

Hüseyin Şensoy, Bilecik SMMMO’nun 21’inci olağan genel kurulunda, üst üste 7’nci  kez başkanlığa seçildi. 

130 oda üyesinden 104’ünün katıldığı seçimlerde; 71 oy Hüseyin Şensoy’un listesine, 15 oy ise Mustafa Öztürk’e çıktı. Bu sonuçla 5 kişilik Yönetim Kurulu; Hüseyin Şensoy, Levent Meriç, Hasan Cinit, Süleyman Kral ve Mustafa Öztürk olarak belirlendi. Katılımın oldukça yüksek olduğu genel kurul sonucunda, Disiplin Kurulu; Kazım Çelik, Yıldız Yıldırım Havadar, Müjdat Er, Nail Menteşe, Necmettin Küçüksolak. Denetleme Kurulu; Nevin Tan, Ziyaettin Özyavuz ve Necmettin Şahan ve Birlik Genel Kurul Temsilcileri; Hüseyin Şensoy, Galip Yanar, Süleyman Demirsoy, Hasan Yıldız ve Mustafa Öztürk şeklinde oluştu.

22 Mayıs – CHP Merkez İlçe Topluca İstifa Etti

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı Muhittin Demirci ve yönetimi topluca istifa etti. Demirci, istifa gerekçesi olarak İl Başkanı’nın sözünde durmamasını ve kendilerinden kaçmasını gösterdi.

HAZİRAN:

4 Haziran - Tencere Tava “Ayrı” Hava

2013 Mayıs ayının son haftasında, İstanbul’da Taksim Gezi Parkı’ndaki ağaçların kesilmesine karşı başlatılan eylemin sonucunda meydana gelen toplumsal olaylar tüm Türkiye’de olduğu gibi Bilecik’te de yankı buldu. Sosyal medya üzerinden haberleşen yaklaşık 600 kişilik, çoğunluğunu üniversiteli gençlerin oluşturduğu kalabalık saat 19.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda toplanmaya başladı. Saat 21.00’de yürüyüşe geçen kalabalık Vilayet Caddesi üzerinden Atatürk Bulvarına çıktı. Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın yapmış olduğu “tencere tava aynı hava” açıklamasına karşın vatandaşlar ellerindeki tencere ve tavalara vurarak, “tencere tava AYRI hava” diyerek, ıslıklar ve sloganlar eşliğinde yürüyüşlerini gerçekleştirdiler.

11 Haziran - Yetim Hakkı Yiyen Veli Yetim İhraç Edildi

Sosyal Hizmetler eski İl Müdürü Veli Yetim, Huzurevi yaşlılarının paralarını üzerine geçirdiği iddiası ile geçirdiği soruşturma sonucunda önce müdürlükten şimdi de Bakanlıkça memurluktan ihraç edildi.

Veli Yetim’in 657 sayılı kanunun 125. maddesinin E bendinden sonraki ortak hükümleri bölümü 4. Fıkrası uyarınca görevine son verilirken memurluktan atıldı. (Devlet Memurunun Vakarına yakışmayan tutum ve davranışta bulunmak.)

18 Haziran - Bilecik'in Duran Avukatları

Bilecik Barosu’na kayıtlı avukatlar Mehmet Fazlı Güner ve Hasan Şahin dün gece yarısı saat 02.00’den sabah 09:00’a kadar Cumhuriyet Meydanı Atatürk heykeli önünde durma eylemi yaptılar. Genç avukatlara bazı esnaf ve öğrencilerde destek verirken, ilimiz ilk defa böyle bir eyleme tanık oldu.
Dün akşam Polisin Gezi Parkı'na müdahalesinin ardından Pazar günü Taksim'e çıkışların engellenmesini protesto eden Erdem Gündüz isimli bir kişi, akşam saatlerinden itibaren Taksim Metro çıkışında hareket etmeden ve konuşmadan beklemeye başlamıştı.

Bu eylemden etkilenen iki genç avukatta Bilecik’teki Cumhuriyet Meydanı’na giderek Atatürk Anıtı’nın önünde durma eylemi yaptılar. Eylem yapan avukatlara polis müdahale etmezken sabaha kadar izlemeyi yeğledi.

24 Haziran - Delegeler Çalışkan Dedi

CHP Bilecik Merkez İlçe Olağanüstü Kongresi 24 Haziran’da gerçekleşti. Seçimin galibi Gültekin Çalışkan oldu. Seven Pasajı’nda bulunan CHP Merkez İlçe Bürosu’nda gerçekleşen kongreye, havanın oldukça sıcak olmasına rağmen, delegeler yoğun ilgi gösterdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan kongrede seçimler blok liste yöntemiyle gerçekleşti. Saat 13.00’de başlayan kongrede oy verme işlemi 13.30’dan 17.00’ye kadar devam etti. Kongrede 164 delegenin 141’i oy kullandı. 1 oyun geçersiz olduğu seçimde 22 ve 23’üncü dönem Milletvekili Yaşar Tüzün ve istifa eden eski Merkez İlçe Başkanı Muhittin Demirci’nin desteklediği öğrenilen Gültekin Çalışkan, 71 oy aldı ve il başkanının desteklediği 69 oy alan Sedat Bayam’ı sadece 2 oy farkla geçerek yeni CHP Bilecik Merkez İlçe Balkanı oldu.

26 Haziran – Gölpark’ta Ağaç Katliamı

Gölpark’ta, ihale ile bir işletmeyi alan şahıs, işletmesinin etrafını genişletmek için çam ağaçlarına kıydı. İşletmesinin arka tarafında kestiği çam ağaçlarının  üzerine beton attıran kişi çevredeki çam ağaçlarını da keserek kendisine yer açarken, ayrıca kestiği ağaç köklerini toprakla da örtmeyi unutmayarak kestikleri çam ağaçlarını ormanlık alana sakladı.

İşletmecinin sözde temizlik yaparak katlettiği ağaçların sayısı 115 adet olarak belirlenirken, orman yetkilileri ağaç yaşlarının 20 ile 30 yıllık olduğunu söylediler. Duyarlı birkaç gencin durumu gazetemize iletmesi ile ortaya çıkan ağaç katliamı sırasında Orman Müdürlüğü de, Güvenlik te sınıfta kalırken, vatandaşlar ise kesilen ağaçlar için sitemlerini dile getirdiler.

27 Haziran - Çocuklar Buz Pistlerine Kavuştu

Bilecik Belediyesi Buz Pateni Pisti çok sayıda davetlinin katıldığı törenle açıldı. 

TEMMUZ

6 Temmuz - Domuz Sürüsü Şehre İndi

50’ye yakın domuzun şehre inerek Beşiktaş Mahallesi Karaçayır mevkiindeki çiftliklerin önünden 2. Jandarma Tugay Komutanlığı’nın su deposuna doğru sürü halinde geçmesi vatandaşları endişelendirdi.  Vatandaşlar durumu Orman’a, Jandarma’ya ve Avcılar Kulübü’ne bildirdiler. Özel izin alınarak gerçekleştirilen operasyona 30 avcı katılırken, domuzlar bulundukları yerden kaldırılarak doğal yaşam alanlarına sürüldüler.

8 Temmuz - Bilecik-Yenişehir Yolu Başka Bahara

Vali Vekili Metin Çınar başkanlığında yapılan Bilecik İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda, Karayolları 14. Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Yazıcıoğlu ilimizde yürütülen karayolu çalışmalarıyla ilgili bilgilendirmede bulundu. Yazıcıoğlu, uzun süredir devam eden ve yılan hikayesine dönen Yenişehir-Bilecik yolu için yine iyi bir haber vermedi. Yolun projesinin yeniden hazırlandığını ve tekrar ihale edileceğini söyleyen Yazıcıoğlu, yapım çalışmalarının 2014’yılından önce başlamasının mümkün olmadığını belirtti.

20 Temmuz - Deresakarı'na HES İstemeyoz!

Bilecik merkeze bağlı Deresakarı köyü sakinleri köylerinin yakınına kurulan hidroelektrik santrali (HES) yüzünden sulama yapamaz hale geldiklerini söyleyerek santrali protesto etti.  Köylerinin yanından geçen Sakarya Nehri’nin yatağından çekilen kum sebebiyle su seviyesinin 8 metre aşağıya indiğini belirten köylüler sulama yapamadıklarını söylediler. Traktörleriyle konvoy oluşturan köylüler Sakarya kıyısında yapılan çalışmaların olduğu bölgeye gelerek basın mensuplarına sıkıntılarını anlattılar.

AĞUSTOS

2 Ağustos - Bilecik M Tipi Cezaevi'nde Yangın

Bilecik M Tipi Cezaevi'nde bir tutuklunun battaniye ve yatağı ateşe vermesiyle yangın çıktı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ve ambulans sevk edilirken, dumandan etkilenen 2 infaz koruma memuru ile 7 tutuklu ve hükümlü hastaneye kaldırıldı.

2 Ağustos - Sinop Gerze Fatihi Tortop Nihayet Gidiyor

İlimize Sinop Gerze’den olaylı şekilde gelen ve Bilecik’te çalıştığı süre zarfında basında olumsuzluklar ile anılan Vali Yardımcısı Eflatun Can Tortop, 6 yıllık görev süresinin ardından nihayet ilimizden giderken, Hatay Antakya Kaymakamlığı’na atandı. Sosyal Hizmetlerden Sorumlu Vali Yardımcısı olarak görev yaptığı Bilecik’e nasıl  geldiğini kendisini yakından tanıyan çevresinin iyi bilmekte olduğu Eflatun Can Tortop, Sinop’un Gerze ilçesinde Kaymakamlık yaptığı esnada AKP İlçe Başkanı ile telefon konuşmasına takılması ile gündeme gelmişti.

5 Ağustos - Küçük'e 2 Kez Ağırlaştırılmış Müebbet

Ergenekon Davası’ndan tutuklu bulunan Emekli Tuğgeneral Veli Küçük’e 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 99 yıl hapis cezası verildi.

EYLÜL

9 Eylül - Şeker Türkiye’nin En Siyasi Taksisinde Direksiyon Salladı

Meclis Taksi”, Bilecik’te Milletvekili Bahattin Şeker’in direksiyon başına geçtiği ve vatandaşların sorunlarını dinlediği çekimini gerçekleştirdi. Bahattin Şeker, Türkiye’nin en siyasi taksisinde direksiyon sallayarak, trafikte ilerleyip müşteri seçmene siyasetin nabzını tutma fırsatı verdi. 

14 Eylül - Bakan Avcı’nın Köyünde Eylem

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın köyünde köy sakinleri  hızlı tren eylemi yaptılar. Bilecik’in Pazaryeri ilçesine bağlı Demirköy sakinleri köylerini ikiye bölen ve geliş gidiş için yol yapılmayan tren yolunda eylem yaptılar. Trenin önüne yatan ve dertlerini anlatan köylüler kendi köylerinden olan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’dan da yardım istediler.

 

26 Eylül - Nasıl Kıydınız!

Bilecik merkezinde sahipsiz ve başıboş köpeklere karşı zaman zaman gerçekleştirilen temizlik harekatı son olarak Pelitözü gölet çevresinde katliama dönüştü. Geride bıraktığımız hafta sonunda en az 7-8 köpeğin gölet çevresindeki ormanlık alanda ölüsünü bulan işletme sahipleri, katliamın önceki gün de devam ettiğini bildirdiler. Durumun gazeteye iletilmesinden sonra bölgeye giden muhabirimiz, orman içerisinde değişik yerlerde 4 köpek ve 2 tilkinin ölüsü ile karşılaştı.

 

EKİM

25 Ekim - Ne Değişti?

2 yıl önce CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na 'güven vermiyor' diyen Mehmet Seven, CHP'den Belediye Başkan aday adayı oldu

CHP'den Belediye Başkanlığına aday adaylığını açıklayan eski Belediye Başkanı ve Milletvekili Mehmet Seven'in geçtiğimiz genel seçimlerde MHP'ye destek verdiği ve CHP'yi eleştirdiği hatırlanırken, Seven'in bu şekilde parti parti gezmesi ve şimdi CHP'den Belediye Başkanlığına aday adayı olması, neyin değiştiği sorusunu akıllara getirdi.

KASIM

5 Kasım – Esrarengiz Kurtlar

Merkeze bağlı Dereşemsettin Köyü girişindeki çeşme de bulunan büyük esrarengiz kurtlar görenleri hayrete düşürdü.

6 Kasım – Berberoğlu Serbest

9 ay boyunca, zimmet suçundan Bilecik M Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Bozüyük Belediyesi eski Başkanı Ahmet Berberoğlu ve Başkan Yardımcısı Mehmet Yaslan, verilen ara karar ile serbest kaldılar. Bilindiği gibi, görülen son duruşmada Savcı ve bir hakimin tahliyesini istediği Berberoğlu ve Yaslan’ın mahkemede diğer iki hakimin red vermesi ile tutuklulukları devam etmişti. Bugün görülen duruşmada ara karar ile Berberoğlu ve Yaslan serbest kaldılar.

12 Kasım – Şensoy Mal Varlığını Açıkladı

2014 yılı Mart ayında yapılacak olan yerel seçimler öncesi MHP’den Belediye Başkan adayı olan Hüseyin Şensoy, örnek bir davranış sergileyerek eşine ve kendisine ait malvarlığını açıkladı. 

23 Kasım – Ben Ak Partili Doktorum, Bakanlık Duvara İşiyor

Taciz iddiası ile kavgaya karışan Doktor Hasan Bal, hakkındaki iddiaları yalanlarken, telaffuz hatasından kaynaklanan bir durum olduğunu belirtti. Bal, hasta yakınının 184’e kendisini şikayet etmesi üzerine de Sağlık Bakanlığı’na çarpıcı göndermelerde bulundu.

Doktorun; “Ben AK Parti’yi savunan bir adamım. AK Parti’yi açık açık savunan bir adamım. Atsınlar, memurluktan da atsınlar hiç umurumda değil. Zerre kadar umurumda değil. Ama Bakanlık artık duvara işiyor, ne diyeyim. Hiç lafımı esirgemeyeceğim. Çünkü şu “tacizci” yaftasını ben yedikten sonra, o yaftayı boynuma takacaklar ondan sonra da vicdanlıyız diye ortalıkta gezecekler.” sözleri tepki çekti.

28 Kasım – Yetenek Sizsiniz Bilecik’teydi

Türkiye’nin severek izlediği yarışma programı Yetenek Sizsiniz Türkiye’nin elemeleri Bilecik’te Yapıldı. Yeni hizmete açılan Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen program çekimlerine Bileciklilerin ilgisi yoğundu.

28 Kasım - Ak Parti’nin Belediye Başkan Adayı Selim Yağcı Oldu

AK Parti'de Bilecik Belediye Başkan adayı belirlendi. Mevcut Başkan Selim Yağcı, temayül yoklamasından 1. sırada çıkarken, parti genel merkezinden 'adayımız sensin' şeklinde cevap alarak dün Ankara'ya gitti. Yaklaşık 1 aydır devam eden AK Parti'deki temayül yoklaması sonucu 6 aday adayının mücadelesi Selim Yağcı'nın yeniden Belediye Başkan adayı gösterilmesi ile sonuçlanmış oldu.

 

ARALIK

6 Aralık - Başlarına “Kaya” Yağıyor

Bilecik-Bozüyük arasındaki Başköy Mevkiinde devam eden YHT hattı inşaatından yuvarlanan kayalar, Aysel – Tahir Ertürk çiftinin hayatını kabusa çevirdi. Çalışmaların devam ettiği yamaçtan aşağı yuvarlanan kayalar, evlerinin çatısını ve duvarını delerek içeriye kadar girdi.

9 Aralık - Bilecik’e Gar Yapılmaktan Vaz Mı Geçildi?

Ankara - İstanbul Hızlı Tren Projesi kapsamında Bilecik ve Bozüyük'e yapılacak olan tren garlarından Bozüyük’te ki Gar yapımı bitti, Bilecik Garına ise henüz başlanmadı.

12 Aralık - Merakının Bedelini Ağır Ödedi

Elini kıyma makinesine sıkıştıran 15 yaşındaki genç 5 saat elinin kurtarılması bekledi. Çabalar sonuç vermeyince İbrahim Kılıç makine ile Eskişehir Tıp Fakültesi’ne sevk edildi.

13 Aralık - Yeni Başkan Cihan Saral

BİSİAD’ın 4. Olağan Genel Kurul toplantısında Yusuf Subaşı Başkanlıktan ayrıldı. Yeni Başkan Cihan Saral oldu.

16 Aralık - “Sözümüz de Senettir Ama…”

MHP, Kentsel Dönüşüm Yapmayacağını Noterden Tasdik Ettirdi

18 Aralık - 112 Acil’den Devşirme Aile Hekimlikleri Kira Ödüyor Mu?

Belediye tarafından yaptırılan ve daha sonra Sağlık Bakanlığı’na devredilen 112 Acil istasyonlarına Aile Hekimleri yerleşmeye başladı.

24 Aralık – İşte CHP’nin Adayları

CHP Parti Meclisi, geçtiğimiz Pazar günü Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında Ankara’da toplandı. Yaklaşık 7,5 saat süren toplantıda 450'den fazla Belediye Başkan adayı Meclisin onayına sunuldu. Yapılan oylama sonucu CHP'nin Bilecik’te başkan adayı gösterdiği isimler de belirlendi.

CHP; Bilecik merkezde Dr. Sungur Turan, Bozüyük’te Metin Torun, Osmaneli’de Hayati Zat, Pazaryeri’nde İlyas Dirik, Gölpazarı’nda Vedat Kazıcı, Söğüt’te İsmet Tunca, Yenipazar’da Mehmet Ünal, Dodurga’da Selim Temel, Vezirhan’da Mehmet Duymuş, Bayırköy’de Rakin Çakır ve İnhisar’da Osman Erol ile yerel seçimlere girecek.

Editör: TE Bilişim