Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nce yerel gazetelerin de bu yıl ilk defa katılarak stant açtığı Avrasya'nın bir numaralı Bilişim, Teknoloji ve İletişim Platformu CeBIT Bilişim Eurasia ve CeBIT Global Conferences Bilişim Dünyasını bir kez daha buluşturdu.


BYEGM’nin yerel gazeteler için ayırdığı standa 48 yıldır Bilecik’in gündemini belirleyen gazetemizde katılarakbüyük ilgi gördü. İlk defa yerel medyaya ücretsiz stant açma hakkı tanıyan ve bu büyük organizasyona davet eden Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün Bilecik’ten ilin en büyük ve en köklü kuruluşu olan YARIN GAZETESİ’nifuara davet etmesi gazetemizin büyük ilgi görmesini sağladı.


BYEGM sorumluları Kadriye Yahşi ve Zeynep Keskin illerde gazetelerin fuara davet edildiğini ayrıca Gazetemizin fuara katılmasından ve gördüğü ilgiden dolayı çok memnun olduklarını belirtti.

Kadriye Yahşi, gazetemizde yayınladığımız ‘Türkiye’de 40 yerel gazete arasına girdik’ başlıklı haberimizde yeralan ifadelerimizle ilgili olarak ilimizde yayınlanan bir basın kuruluşu tarafından, “Fuara katılacakların kura ile belirlendiği organizasyon ile ilgili kendilerine paye çıkarmaya çalışan bazı basın kuruluşları “BYEGM’nin Bilecik’te yaptığı araştırmalar incelemeler sonucunda tercihi en büyük ve en köklü kuruluşu olan Yarın Gazetesi oldu’ ifadeleri BYEGM yetkilisi Kadriye Yahşi tarafından yalanlandı. Yahşi, seçimlerin tamamen kura ile yapıldığını belirtti” ifadelerinin çok çirkin olduğunu, böyle bir yalanlama ifadesini kullanmadıklarını belirterek, BYEGM yetkililerinin bu şekilde kamuoyuna yansıtılmasının ve haberlere böyle lanse edilmesini çok yanlış bulduklarını belirtti.


İlimizde yayın hayatını sürdüren bir basın kuruluşunun bizim içinyalanlama ifadelerini kullandığı cümlelerde böylece yalan çıktı.

Yerel medyanın tüm Türkiye’ye tanıtılması açısından BYEGM tarafından oluşturulan sistemi Yarın Gazetesi’nin en düzenli şekilde kullanan gazetelerden biri olduğunu da belirten BYEGM yetkilisi Kadriye Yahşi, sistemin, Yarın Gazetesi’nin tanıtılması açısından işe yaradığını ve bir sorun yaşamadıklarını da belirtti.


4 gün boyunca devam edenfuarda hergün 10 gazete stant açarak fuarda hem gazetelerin geçmişten günümüze tuttuğu ışığı ortaya koydu, hem de şehirlerinin tanıtımını gerçekleştirme fırsatı da yakaladı.

Gazeteniz YARIN, BYEGM’nin organizasyonuna asil listeden katılarak büyük ilgi görürken, yerel kurum ve kuruluşların gazetemize sağladığı katkılar ile Yarın Gazetesi hem fuarda gazeteler arasında farkını bir kez daha ortaya koydu, hem de Bilecik’te gazetemizin en büyük gazetede olduğunu ispatladı.


Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nce Bilecik’ten davet edilen gazetemiz Bilecik’i temsilen CeBIT fuarına asil listeden davet edilirken, ilimizde yayınlanan bir basın kuruluşu ise son dakikada yerel bir gazetenin fuarda stant açamayacağını belirtmesi üzerine yedek listeden 3.yedek olarak fuara katıldı.

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün Bilecik’te yayınlanan gazeteler arasından Yarın Gazetesi’niCeBIT Bilişim Eurasia fuarına davet etmesi ile Yarın Gazetesi Türkiye’de 40 yerel gazete arasına da girdi.

BİLECİK BELEDİYESİ, OSMANELİ BELEDİYESİ, İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ’NE TEŞEKKÜRLER

Yarın Gazetesi’nin stantında gazetemizin nüshaları ve tanıtım materyalleri de büyük ilgi gördü. Gazetemizin yanısıra ilimizin tanıtımına da büyük katkı sağlayan gazeteniz Yarın, yöresel ürünler ilede stantta en rağbet gören gazete oldu.


İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanan Bilecik’i tanıtan broşürler, Bilecik türküleri cd’si, Bilecik Belediyesi’nin stantımız için hazırlattığı çömlek vazolar ile Osmaneli Belediyesi’nin stantımız için hazırlamış olduğu ayva lokumu, zeytinyağı, Osmaneli salçası, kokulu meyva sabunları, Osmaneli tarihi evlerini yansıtan tabloların yeraldığıstantımız hem gazeteler içerisinde en fazla ilgi gören stant oldu, hem de çevredeki stantların yetkilileri tarafından da en fazla ziyaret edilen gazete oldu.

BYEGM yetkilileri de görsel açıdan fark yaratan ve ilgi gören gazetemize teşekkür ettiler. Önümüzdeki yıl daha farklı bir organizasyonu yerel medyanın hizmetine sunacaklarını belirten yetkililer, gazetelerin tanıtılması açısından destek olmaya devam edeceklerini ifade ettiler.

BİLECİK İNSAN HAK VE DEĞERLERİNİ KORUMA DERNEĞİ ÜYELERİ STANTIMIZI ZİYARET ETTİ

Bilecik İnsan Hak ve Değerlerini Koruma Derneği, Bilecik’ten 45 katılımcı ile CeBIT Bilişim Fuarı’nı ve gazetemizin stantını ziyaret etti.

Gençlik ve Spor Bakanlığı 2014 yılı Gençlik Hibeleri kapsamında Bilecik İnsan Hak ve Değerlerini Koruma Derneği üyeleri ‘Geleceğimizi Yazalım Projesi’ ile ilk faaliyetini ‘Bilişim Fuarı ziyareti’ kapsamındaCeBIT’e gerçekleştirdi.


45 kişi ile fuarı gezen Dernek üyeleri, gazetemizin stantını da ziyaret ettiler.

Görüşlerini aldığımız Proje Koordinatörü Mustafa Turhan, “Gençlik ve Spor Bakanlığı 2014 yılı Gençlik Hibeleri kapsamında Bilecik İnsan Hak ve Değerlerini Koruma Derneği olarak ‘Geleceğimizi Yazalım’ projesi kapsamında ilk faaliyeti bilişim fuarı ziyareti nedeniyle Bilecik’ten 45 katılımcı ile CeBIT Bilişim Fuarını’na gerçekleştirdik.

Projenin başlıca amacı ilimizde teknolojiye ilgisi olan gençlerin yeni donanım ve yazılım teknolojileri ile tanşmalarını, öğrenilen teknolojileri yararlı bir şekilde kullanmalarını ve yeni bilgiler edinmeleri ve kendilerini geliştirmeleri için katkı sağlamaktır.

Proje öncelikle ilimizde ve ülke genelinde eksikliği hissedilen web tasarım ve sunucu tabanlı programla gençlerin etkili birer birey olmalarını sağlamak.

Proje kapsamında CeBIT Bilişim fuarına yazılım ve sunucu eğitimleri alacak öğrencilerimizi getirdik’ dedi.

CeBIT Bilişim Eurasia, Avrasya bölgesindeki bilişim firmalarının yanı sıra işinde bilişimi kullanan tüm dikey sektör firmalarını, kamu kurumlarını ve medya kuruluşlarını aynı çatı altında buluşturması ile yine farkını ortaya koydu.

 

 

Editör: TE Bilişim