Salı günü öğlen saatlerinde bir anda başlayan kuvvetli rüzgar ve oluşan hortum hayatı adeta felç etti. 10 dakika boyunca esen kuvvetli rüzgar nedeniyle Bahçelievler Mahallesi Sarmaşık Sokak’ta bulunan bir evin çatısı uçtu. Çatı, yanda bulunan bir başka evin balkonuna ve aşağıda bulunan iki aracın üzerine düştü. Araçlarda maddi hasar meydana gelirken şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı.


Rüzgar sonucu Hürriyet Mahallesi’nde bulunan Balahatun Anaokulu’nun çatısı uçtu. Öğrenciler dersteyken meydana gelen olayda herhangi bir yaralanan olmadı.


Elektrik tellerini koparan, demir direkleri eğen, Bilecik Devlet Hastanesinde bir ağacı deviren hortum sonucu çok sayıda evin çatısı uçarken, Tevfikbey Caddesi üzerinde kopan çatı parçası bir vatandaşın hemen önüne düştü. Ayağından yaralanan talihsiz vatandaş 112 ekiplerince Bilecik Devlet Hastanesine kaldırıldı. Bir diğer vatandaş ise tepebaşı mevkiinde çatıdan kopan parçanın çarpması sonucu yaralanarak hastaneye kaldırıldı.


İsmetpaşa Mahallesi Özgür Sokak’ ta bir evin çatısı tamamen uçarken çatı malzemeleri mahalleye dağıldı. Hortum sonrası olay yerlerini gezen Bilecik Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Ay, gelen ihbarları değerlendirdiklerini ve her türlü önlemi almaya çalıştıklarını söyledi. Şiddetli hortumda maddi hasarların meydana geldiğini belirten Ay, can kaybının olmamasının tek tesellileri olduğunu söyledi.




Editör: TE Bilişim