Daha önce Bilecik'te, HAYALET projesi ile merak uyandırarak tüm şehrin dikkatini çekip, şehir halkını günlerce konuşturan ve Bilecik Ortak Akıl Projesinde çalışmalar yapan İK 11 Platformu Başkanı Halil Altınay, İK 11 Platformu Üst Kurul Üyesi Akın Atakan, BŞEÜ İşletme Bölümü Prof Dr. İsa İpçioğlu, İHH Bilecik Şube Başkanı Şemsettin Yıldırım'dan oluşan ekip, bu kez de Sakarya'da Ortak Akıl Programı gerçekleştirdi.

Sakarya'da VARMISIN etiketi ile Bilecik'ten yola çıkan ve toplam 11 kişiden oluşan ekip, #VarmısınSakarya hashtag.ı ile Twitter'da Türkiye'de ilk 3 gündem maddesi içinde yer alarak büyük dikkat çektiler.

2 gün süren programın ilk gününde Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk bizzat katılarak, Bilecik ekibinin organizasyonunu yaptığı çalışmalara destek verdi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, basın mensuplarına yaptığı açıklamada:

"Bütün illerimizde bu tür çalışmalar yapılmasını çok önemsiyorum. Çünkü ortak dilimiz olmazsa, ortak hayallerimiz olmaz. Ortak hayallerimizin olabilmesi için önce dili düzelteceğiz, dil düzeldikçe düşünce, düşünce düzeldikçe hayaller düzelecek. O zaman biz koşmaya başlayacağız." dedi.

Bilecik'ten giden ekibin başarısı ile ilgili olarak ise:

"Sakarya’daki bu çalışmanın bütün illere örnek olmasını temenni ediyorum. Bu çalışmaların daha derinleşmesi ve gelişmesi için herhangi bir ihtiyaç söz konusu olursa, Milli Eğitim Bakanlığı olarak elimizden geleni yapmak istediğimizi belirtmek isterim." dedi ve tüm ekip üyelerini tebrik ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.

İki gün süren ve yoğun bir programla, hayli verimli geçen çalışma esnasında Sakarya ilinin eğitim ile etkileşim halinde olan tüm tarafları bir araya geldi. Sakarya Valisi başta olmak üzere, Milli Eğitim Müdürü, Kamu görevlileri, Milletvekilleri, Belediye Başkanları, özel sektör temsilcileri, esnaf, sendika, siyasi temsilcilerin yanı sıra STK'lar, vatandaşlar, öğretmenler ve öğrenciler  katıldı.

Program bitiminde Tarihçi Akademisyen Yazar İlber Ortaylı da keyifli ve neşeli bir sohbet sonrası Ortak Akıl programının organizatörü Bilecik ekibini tebrik etti.

Editör: TE Bilişim