Bilindiği gibi Başbakan’ın Fettullah Gülen ile ters düşmesinin ardından dershanelerin kapatılması gündeme gelmiş ve dershanelerin özel okullara dönüştürülecek olması uzun süre konuşulmuş tartışılmıştı.

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu tarafından kabul edilen kanun tasarısına göre; dershane ve öğrenci etüt merkezleri, eğitim öğretim faaliyetlerine 1 Eylül 2015'e kadar devam edebilecek, 2018/2019 eğitim öğretim yılı sonuna kadar da özel okullara dönüşecekler. 


Bu kapsamda özel okullar bir takım girişimlere başladı. İlimizde potansiyel olduğunu düşünen bazı okulların okul açmak için ilimize gelerek uygun yer aradıkları öğrenildi. İlimizin tek özel okulu olan Özel Sevgi Çiçeği’ne alternatif olarak kurulmak istenen özel okulların rekabeti arttırması bekleniyor. 2 ayrı eğitim grubunun geçtiğimiz hafta ilimize gelerek Bilecik İl Genel Meclis Başkanlığına ve Bilecik Belediye Başkanına gittikleri ve yer konusunda yardım istedikleri öğrenildi. Girişimcilerin özellikle Beşiktaş Mahallesi’ndeki okullar bölgesinde yer aradıkları ve Milli Emlak Müdürlüğü’nün yerlerine baktıkları öğrenildi.

Okulların Bakanlıktan tescili için bu yıl geç kalındığı, son tescil tarihi olan 25 Temmuz’a yetişmelerinin mümkün olmadığı, bu nedenle okulların önümüzdeki eğitim öğretim yılı içerisinde çalışmalarına başlayacakları ve okullarını 2015 – 2016 Eğitim Öğretim yılına yetiştirecekleri öğrenildi.

Editör: TE Bilişim