Bilecik Belediyesinin yeni hayvan barınağının inşaatında son aşamaya gelindi. Sokakta yaşayan başıboş hayvanların bakım, tedavi ve rehabilitasyonlarının yapılacağı barınak, hizmete girdiğinde bölgemizin en donanımlı hayvan barınaklarından birisi olacak. Bünyesinde modern bir ameliyathane bulunan yeni barınakta kısırlaştırma başta olmak üzere çok sayıda cerrahi müdahalede bulunulabilecek.

Geçtiğimiz belediye meclis toplantısında konuyla ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Selim Yağcı, göreve başladıkları günden bu yana anlayışlarını sürekli yenilediklerini söyledi ve bu barınağın sokak hayvanları için yaptıkları 3’üncü barınak olduğunu belirtti. Eski barınağın artık şehrimizin ihtiyaçlarını kaldırmadığı için kapsamlı bir yenileme çalışması başlattıklarını ifade eden Yağcı, son derece modern olacak yeni barınağın açılışını önümüzdeki yaz yapmayı planladıklarını söyledi. Yağcı ayrıca, yeni barınakta ziyaretçilerin rahat etmesi için yerler hazırladıklarını ve çocukların hayvanlarla ilgili bilgi alabilecekleri eğitim alanları oluşturduklarını sözlerine ekledi.

Çevreye duyarlı ‘Geoduvar’ adı verilen özel bir teknikle inşa edilen yeni barınağın inşaat çalışmaları bittiğinde şehrimizdeki tüm sokak hayvanlarının daha iyi koşullarda, sağlıklı ve steril ortamda barınacaklar. Teknolojinin son imkanları kullanılarak, her detayı düşünülerek tasarlanan proje sayesinde barınağa gelen ziyaretçiler daha kaliteli hizmet alacaklar.


Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi bünyesinde, 160 köpek ve 50 kedi kapasiteli barınakları başta olmak üzere, karantina alanları, araç park yerleri, ziyaretçiler için dinlenme ve bekleme alanları bulunuyor. Dileyen vatandaşlar hayvanlarının tedavi ve bakımlarını yapmanın yanı sıra bakım evindeki hayvanları izleme ve takip etme fırsatı da bulacaklar.

 

Editör: TE Bilişim