Cafer Elmas


       Ankara - İstanbul Hızlı Tren Projesi kapsamında Bilecik ve Bozüyük'e yapılacak olan tren garlarından
Bozüyük’te ki Gar yapımının bittiği, Bilecik’te kine ise henüz başlanılmadığı görülüyor.

       Geçtiğimiz günlerde Gar yerlerinde inceleme yaptığına ilişkin basın açıklaması gönderen AK Parti Milletvekili Fahrettin Poyaz’ın, Bilecik Gar yerinde inceleme yapıp yapmadığı merak ediliyor. Poyraz’ın o gün gönderdiği basın açıklamasında yetkililerden aldığı bilgilere göre Mayıs ayında ihalesi yapılan ve 27.06.2013 tarihinde 31.812.000,-TL  bedelle sözleşmesi imzalanan Bilecik ve Bozüyük Gar binalarının yer teslimleri yapılarak, kazı ve dolgu çalışmalarının tamamlandığı, forekazık imalatları da tamamlanan Gar binalarının peron betonarme imalatlarına devam edildiği belirtilerek, ayrıca Bozüyük İstasyonu’nda çelik konstrüksiyonların montajı ve sahaya naklinin sürdüğü ifade edilmişti. Poyraz, yapımı önümüzdeki birkaç ay içinde tamamlanacak olan Proje sayesinde; Bilecikli hemşerilerinin ülkenin iki büyük şehrine de hızlı, konforlu, güvenli bir ulaşım imkanına kavuşacağını açıklamıştı.

Fakat Bilecik Gar çalışmalarını incelemeye gittiğimizde çalışmaların durduğu ve 4 ay önce başlanılan temel atma demirlerinden başka bir işin yapılmadığı gözlendi. Bozüyük Gar’ının bittiği, 2 ay içerisinde teslim edileceğini öğrenmemiz üzerine her zaman Bozüyük’ün arkasında ikinci  plana atılan Bilecik’teki Gardan vaz mı geçildiği sorusu gündeme geldi.

Verilen sözler ile 29 Ekim’de bitecek denilen hızlı tren projesinin yanı sıra Bilecik Gar binasının ne zaman biteceği merak edilirken, AK Parti Milletvekili Fahrettin Poyraz’ın Bilecik Gar’ın da inceleme yapıp yapmadığı veya ihaleyi alan firma yetkililerinin Poyraz’a yanlış bilgi verdiği soruları da gündeme beraberinde geldi.

Poyraz’ın 14 Kasım 2013 tarihinde basınla paylaştığı haberi ve Bilecik Garı'nın şu anki halinin resimlerini yayınlıyoruz.

20 Ağustos 2013:


5 Aralık 2013:



“BİLECİKLİ KONFORLU, GÜVENLİ BİR ULAŞIM İMKANINA KAVUŞACAK”

AK Parti Milletvekili Fahrettin Poyraz, Bozüyük ve Bilecik’te de duracak olan Yüksek Hızlı Tren ile ilgili geçtiğimiz hafta Gar yerinde incelemelerde bulunarak, basına gönderdiği açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Kamuoyumuzun da malumu olduğu üzere; Ulaştırma alanında yürütülen en büyük projelerden biri olan Ankara-İstanbul Hızlı Tren Projesi ile ülkemizin en büyük iki kenti Ankara-İstanbul arasındaki seyahat süresini azaltmak, hızlı, konforlu, güvenli bir ulaşım imkanı yaratmak ve ulaşımda demiryolu payını artırmak amaçlanmıştır.

AK PARTİ İktidarının hayata geçirmiş olduğu Ankara-İstanbul Hızlı Tren Projesi’nin İlimiz sınırları içinden geçtiği yerlerde, Bilecik’imizin sosyo-kültürel yaşantısına ve ekonomisine olumlu etkilerinin kaçınılmaz olacaktır.

Projenin ilimiz sınırları içinden geçen  158 km .lik İNÖNÜ-VEZİRHAN, VEZİRHAN-KÖSEKÖY etabı Köseköy-Vezirhan ve Vezirhan-İnönü olmak üzere iki kesimde yapılmaktadır.

Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde Sayın bakanımız Binali YILDIRIM Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Treninin duracağı noktaları açıklamıştı. Buna göre, Yüksek Hızlı Tren ilimizde Bozüyük ve Bilecik’te de duracaktır. Geçtiğimiz hafta yerinde incelemelerde bulunarak, yetkililerden ilimizdeki yapımı devam eden iki gar projesiyle ilgili aldığım bilgiler çerçevesinde; Mayıs ayında ihalesi yapılan ve 27.06.2013 tarihinde 31.812.000,-TL  bedelle sözleşmesi imzalanan Bilecik ve Bozüyük Gar binalarının yer teslimleri yapılarak, Kazı ve dolgu çalışmaları tamamlanmıştır. Şu anda forekazık imalatları da tamamlanmış olup, peron betonarme imalatlarına devam edilmektedir. Ayrıca Bozüyük istasyonunda çelik konstrüksiyonların montajı ve sahaya nakli devam etmektedir.

Yapımı önümüzdeki birkaç ay içinde tamamlanacak olan Proje sayesinde; Bilecikli hemşerilerimiz ülkemizin iki büyük şehrine de hızlı, konforlu, güvenli bir ulaşım imkanına kavuşacaktır. Kentler arasında sosyal, ekonomik ve kültürel alışverişi ve İlimizin cazibesini arttıracak, gelişimine büyük katkı sağlayacak olan bu büyük projenin tüm hemşerilerime hayırlı uğurlu olmasını dilerim.”

 

 

 

Editör: TE Bilişim