İlimizin kanayan yarası Devlet Hastanesi, bu kez de yönetimde yaşanan istikrarsızlıkla gündemde. Son 1 yılda 2 kez başhekim değiştiren hastanemizin 2 buçuk aylık yeni başhekimi Op. Dr. Özgür Türk’ün de istifa ettiği öğrenildi. Türk’ün istifasının nedeni hakkında herhangi bir açıklama yapılmazken, kamuoyu konuyla ilgili açıklama bekliyor.

Hatırlanacağı üzere, Bilecik Devlet Hastanesinde 3 yıl boyunca başhekimlik görevi yapan Op. Dr. Hakan Yıldız geçen yıl Temmuz ayında ekibiyle beraber istifa etmişti. Yıldız’ın istifasının ardından, 9 Eylül 2014’te başhekimlik görevine Söğüt Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Burak Öztop getirilmişti. 6 ay boyunca başhekimlik yapan Öztop, Bilecik Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri olmak için başhekimlikten ayrılınca yerine Eskişehir’den Sivrihisar Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Özgür Türk getirilmişti. Özgür Türk’ün geçen hafta istifasını verdiği öğrenildi.

Bilecik Devlet Hastanesinin yönetimindeki bu istikrarsızlık, kamuoyunda tepkilere neden oluyor. Vatandaşlar, hastane düzeninin sağlıklı işlemesini sağlamakla ve denetlemekle yükümlü olan başhekimlerin neden Bilecik’te uzun süre görev yapmadıklarını merak ediyorlar. “İl dışından devşirme başhekim getiriyorlar. Bilecik’te doktor mu kalmadı? Bu isimlere kim neye göre karar veriyor? Gelen durmuyor, başka yerlere geçiyor. Bilecik basamak olarak mı kullanılıyor? Burada bu görevi hakkıyla yapacak, kendisi kadar halkı da düşünecek doktor yok mu?” sorularını soran vatandaşlar, yetkililerden konuyla ilgili açıklama bekliyor.

Editör: TE Bilişim