Cafer Elmas

Mardin’in Nusaybin ilçesinde güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada Bilecik’e ateş düştü. Özel Harekat Polisi Kazım Esmer (44) şehit oldu.

PKK'lıları etkisiz hale getirmek için Fırat ile Dicle ilçelerinde yoğunlaştırılan operasyonlar sırasında PKK'lıların silahlı saldırısında başından vurulan 
Söğüt’ün Çaltı Köyü nüfusuna kayıtlı polis memuru Kazım Esmer ağır yaralı olarak Nusaybin Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Polis memuru doktorların yaptığı tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Şehit polis memuru Kazım Esmer'in aynı zamanda Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu'nun da akrabası olduğu öğrenildi.

Antalya’da görev yaparken geçici görevle Mardin’in Nusaybin ilçesine gönderilen ve çatışmada şehit olan özel harekat polisi Kazım Esmer’in baba ocağına ateş düştü. İlçe Kaymakamı Berkan Sönmezay, Belediye Başkanı Halil Aydoğdu, Söğüt Garnizon Komutanı Binbaşı Aşkın Şaşmaz ile İlçe Emniyet Müdürü Hakan Kanlı, Kazım Esmer'in şehadet haberini vermek üzere babası Mehmet Esmer’in (61) sahibi olduğu kömür satış deposuna gitti.

Kaymakam ve beraberindekileri karşısında gören baba Mehmet Esmer gözyaşına boğuldu. Sinir krizleri geçiren ve kalp hastası olduğu belirtilen baba Mehmet Esmer’e 112 Acil Servis görevlileri tarafından müdahale edildikten sonra Esmer, ambulansla İlçe Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Evli ve 1 çocuk babası olan şehidin baba evine Türk Bayrağı asıldı. Kazım Esmer'e Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır diliyoruz.


Editör: TE Bilişim