Noterde sıra beklemekten sıkılan vatandaşlara sevindirici haber Adalet Bakanlığından geldi. Bakanlık, Bilecik’e İkinci Noterliğin açılması için sitesinde ilan yayınladı. 12 Aralık’ta verilen ilanda, yeni kurulacak Bilecik İkinci Noterliğine atanmak isteyen birinci ve ikinci sınıf noterlerin bir ay içinde Bakanlığa veya Bilecik Cumhuriyet Başsavcılığına başvurmaları istendi. Ancak şu ana kadar Başsavcılığa herhangi bir başvuruda bulunulmadığı öğrenildi.

İlanda yeni kurulacak noterliğin açılabileceği yer de açık bir biçimde belirtildi. Buna göre yeni noter, 1. Noterliğe rekabet oluşturmayacak şekilde, Atatürk Bulvarı üzerinde, Dedeoğlu Caddesi ile hastane kavşağı arasında kalan bölümde, sağlı sollu sokakların 100 metre içine kadar bir alanda kurulabilecek. Kurulacak 2. Noterle birlikte oluşacak rekabet ortamı sayesinde Bilecik halkının daha iyi hizmet alması bekleniyor.

1. Noterliğe Yeni Noter

Noterle ilgili bir diğer gelişme ise, geçtiğimiz 15 Kasım’da Bursa 11. Noterliğine atanan eski Bilecik 1. Noteri Güven Merter’in yerine, Bafra İkinci Noteri İbrahim Kuruca’nın atanması oldu. Henüz görevine başlamayan Kuruca’nın ileriki günlerde Bilecik’e geleceği öğrenildi.

Editör: TE Bilişim