Gamze Elmas

AB adaylık sürecinde kırsal kalkınmanın yerelde yaşayan kırsal topluluklar aracılığıyla gerçekleştirilmesi ve bu toplulukların harekete geçirilmesi için AB'de LEADER yaklaşımı olarak bilinen bu yöntem konusunda eğitmek ve ihtiyaç duyuldukça kısa dönemli çalıştırılmak üzere Bilecik'te Yerel Kalkınma Uzmanı Adayları belirlenecek.

Bu kapsamda Bilecik'te AB Kırsal Kalkınma Programı kapsamında yürütülecek olan projelerde kısa dönemli Bağımsız Uzman istihdam edilecek.

İlimizde seçilen adaylar AB Kırsal Kalkınma Programı kapsamında desteklenen özel-kamu-sivil toplum(STK) ortaklı Yerel Kalkınma Gruplarının kurulması ve Yerel Kalkınma Planlarının oluşturulması konusunda AB uzmanlarınca eğitilecekler ve eğitim sonrasında AB Kırsal Kalkınma Programı kapsamında yürütülecek olan projelerde kısa dönemli bağımsız uzman olarak çalıştırılacaklar.

Konu ile ilgili olarak adaylardan istenen kriterler ise şöyle belirlendi.

“Üniversite mezunu olmaları ve en az iki yıl mesleki deneyime sahip olmaları (yük-sek lisans ve üstü dereceli adayların en az bir yıllık mesleki deneyime sahip olmaları),

Bilgisayar kullanma ve rapor yazma yeteneklerine sahip olmaları,

Toplantı, eğitim, çalıştay organize etme becerisi taşımaları,

Farklı gruptan insanlarla birlikte çalışma, iletişim kurma, iş planlama ve analiz etme becerilerine sahip olmaları ve sürücü belgesine sahip olmaları.”

Toplamda 30 Yerel Kalkınma Uzmanı'nın belirlenmesinin planlandığı başvurularda değerlendirilme bağımsız uzmanlar tarafından yapılacak.

İlan edilen bu pozisyon AB finansmanlı faaliyetlerin yerine getirilmesi için sözleşme imzalanacak danışman firmalar tarafından geçici (proje bazlı) uzman istihdam edilmesine yönelik olup, kamu personel alımı ile bir ilişkisinin bulunmadığı belirtildi.

[email protected] adresine özgeçmişleri ile başvuruda bulunacak olan adaylar için son başvuru tarihi ise 22 Ekim 2015. Yukarıdaki kriterleri karşılamayanların ise baş-vurularının dikkate alınmayacağı belirtildi.

Editör: TE Bilişim