Cafer Elmas

Bilecik -Yenişehir yolunun hayal olduğu bir kez daha gün yüzüne çıkıp, yolun dava sürecinde olduğu mahkemeden gelen kararın beklendiği belirtilirken, CHP İl Genel Meclis Üyesi Hikmet Turan, “mahkemenin 10 yıl sürmesi durumunda  Bilecik halkının 10 yıl mı beklemesi gerekiyor” diye sordu.

Düzenlenen  İl Koordinasyon Kurulu toplantısında gündeme gelen Bilecik -Yenişehir yolunda hiçbir gelişmenin yaşanmadığı mahkeme sürecinin beklendiği ortaya çıktı.

Karayolları Bölge Müdürü Mehmet Yazıcıoğlu,Yenişehir -Bilecik yolunda herhangi bir gelişmenin yaşanmadığını Genel Müdürlük tarafından mahkeme sürecinin beklendiğinin iletildiğini söyledi.

Yazıcıoğlu “Bursa- Yenişehir yolumuz maalesef hala ihale süreci devam etmekte. Bu bölümü İncirli Köyü’ne kadar olan bölümü tamamlamıştık. Ancak geri kalan kısmın bölünmüş yola çevrilmesi ihalesi şu an Genel Müdürlüğümüz tarafından yürütülüyor. Genel Müdürlüğümüz tarafından Mahkeme sürecinin hala devam ettiğini söylendi. Ancak yeni görüşmemde artık sonlanmaya yakın olduğunu bu senenin sonuna kadar tamamen sonuçlanacağını bildirdiler”dedi.

Yazıcıoğlu’nun bu açıklamaları karşısında söz alan CHP İl Genel Meclisi üyesi Hikmet Turan, Yenişehir yolunun sürekli gündemde olduğunu, 2013 yılında açılacağı söylenmesine rağmen bir türlü yapılmadığını belirterek, mahkeme süreci 10 yıl sürmesi durumunda Bilecik halkınında 10 yıl beklemesi mi gerekeceğini sordu.

Bölge Müdürü Mehmet Yazıcıoğlu, “biz de bu yolun ihalesini sürekli takip ediyoruz. Ama mahkeme sürecinde bir şey yapamayız”  derken, Vali Ahmet Hamdi Nayir ise, “mahkeme kararına rağmen yapacak bir şeyimiz yok. Burada idarenin de bir hatası olabilir. Mahkemenin iptal edeceği bir ihale mi yapıyoruz. Daha titiz bir ihale hazırlığı mahkemenin önünü kesecektir”dedi.
Editör: TE Bilişim