Bilecik halkı ihalesi bir yapılıp bir iptal edilen ve adeta yılan hikayesine dönen Bilecik Yenişehir yolunun akıbetini soruyor. Yıllar sonra ilimize gelecek olan Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayip Erdoğan’a seslenen Bilecikliler, Yenişehir – Bilecik yolunun akıbetinin ne olacağını soruyorlar.

Yıllardır bitirilemeyen ve yılan hikayesine dönen Bilecik – Yenişehir yolunun ihalesi geçtiğimiz aylarda bir kez daha iptal edilirken, özellikle AK Parti Milletvekili Fahrettin Poyraz başta olmak üzere parti yetkililerinden her nedense hiçbir açıklama yapılmadı.

Bu konuda gazetemize ulaşan Bilecikli vatandaşlar, akıbetinin ne olacağını ve Bursa ile Bilecik’i birbirine bağlayacak yolun ne zaman bitirileceğini ilimize gelecek olan Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayip Erdoğan’a sormamızı ve gazetemiz aracılığı ile mağduriyetlerini iletmemizi yoğun bir şekilde istediler.

Geçtiğimiz Ocak ayında gerçekleşen Bilecik İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında Karayolları 14. Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Yazıcıoğlu, KİK tarafından iptal edilen Bilecik-Yenişehir yolunun yeniden ihale edileceğini söyleyerek konunun Bakanlık gündemine alındığını söylemişti. 13 Şubat'ta ihale edileceği açıklanan yolun seçim yatırımı mı yoksa gerçek mi olacağını o günkü haberlerimizde gündeme taşımış, yolun önceden de ihale edilip iptal olmasının kafalarda soru işareti oluşturduğunu ve bu ihalenin de iptalinin beklenen bir sonuç olduğunu belirtmiştik.

Bu toplantının ardından 13 Şubat’ta ihaleye çıkan Yenişehir-Bilecik karayolu yapım işi 104.528.000,04 TL’ye ACS + KLV İş Ortaklığı firmasında kalmıştı. İhaleye 45 firma katılırken, 188 milyon lira ihale bedelli proje için en uygun teklif 104.5 milyon lira olmuş, teklifin 180 gün içinde ihale komisyonu tarafından incelenecek ve onaylanması halinde yapım işine başlanacağı belirtilmişti. Ne yazık ki bu öngörümüz, 13 Şubat’ta gerçekleşen son ihalenin üzerinde 2 ay geçtikten sonra gerçekleşti. Bilecik kamuoyu, bu ihalenin öncekiler gibi iptal olmamasını ve çalışmaların bir an önce tamamlanmasını beklerken, 14. Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Yazıcıoğlu, ihalenin KİK tarafından iptal edildiğini açıkladı.

Temmuz ayı İl Koordinasyon Kururlu Toplantısında Bilecik TSO Başkanı Fevzi Uzun konuyu gündeme taşıyarak Karayolları 14. Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Yazıcıoğlu’na  yolun akıbetini sordu. Yazıcıoğlu verdiği cevapta bayram sonunda yolun yeniden ihaleye çıkacağını söyledi. Ne var ki ihaleye çıkacak yolların yel aldığı Kamu İhale Kurulu’nun internet sitesinde dün akşama kadar böyle bir ihale ilanının olmadığı görüldü.

İlimiz ve özellikle sanayicimiz için çok önemli olan Bilecik -Yenişehir yolunun ne olacağı meçhul. İki defa ihalesi yapılan ve iptal edilen Bilecik-Yenişehir karayolu için Bilecik halkı yıllardır bekliyor. Türkiye’nin dört bir yanında iller birbiriyle duble yollarla bağlıyken, Marmara’nın göbeğinde iki il; Bilecik ve Bursa arasında adeta bir köy yolu bulunuyor.

İlimiz ve özellikle sanayicilerimiz açısından çok önemli olan Bilecik-Yenişehir yolunun akıbetinin ne olacağı belirsizliğini korurken, kamuoyu bu konuda bugün ilimize gelecek olan Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep  Tayip Erdoğan’dan müjdeli bir haber bekliyor.

Editör: TE Bilişim