Cafer Elmas

Hızlı tren projesini incelemeye gelen  Ulaştırma Denizcilik ve haberleşme bakanı Binali, Yıldırım Bilecik -Yenişehir yolunun iptal edildiğini yeniden ne zaman ihale edileceğinin ise belli olmadığını söyledi.Geçtiğimiz günlerde gazetemizin gündeme getirdiği ve il koordinasyon kurulu toplantısında ortaya çıkan Bilecik Yenişehir yolunu ihalesinin iptal edilmesine ilişkin haberimiz Bakan Binali Yıldırım da doğrularken yol projesinin iptal edildiğini  yeniden ihale edileceğini fakat ihale için müracaat edilmesi için gün alınamadığınıi belirtirken ne zaman ihale edileceğinin ise belli olmadığını söyledi.

Geçtiğimiz günlerde yapılan İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda, Karayolları 14. Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Yazıcıoğlu ilimizde yürütülen karayolu çalışmalarıyla ilgili bilgilendirmede bulunurken Bilecik Yenişehir Yoluna ilişkin üzücü haber vermişti. Yazıcıoğlu, uzun süredir devam eden ve yılan hikayesine dönen Yenişehir-Bilecik yolu projesinin yeniden hazırlandığını ve tekrar ihale edileceğini söylemiş ve yapım çalışmalarının 2014’yılından önce başlamasının mümkün olmadığını belirtmişti.

Yazıcıoğlu yaptığı açıklamada toplam uzunluğu 65 km olan Yenişehir-Bilecik yolunun ilk 25 km’si daha önce bölünmüş yol olarak tamamlanmıştı. Yolun geri kalanı tek yol olarak ihale edildi, ancak daha sonra acil eylem planı kapsamına alındı ve şu an yapımına bölünmüş yol olarak devam ediyor. 40’ıncı km’ye kadar devam edecek bölünmüş yol çalışmalarından sonra, 40’la 65’inci km’ler arasında kalan 25 km’lik kısım için Karayolları Genel Müdürlüğü yani bir ihale yapacak. Demişti.

Gazetemizde  Bilecik Yenişehir başka bahara başlıklı yaptığımız haberimizin ardından bu yola ilişkin üzücü bir haberde ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme bakanı Binali Yıldırımdan geldi. Bakan Yıldırırm yol projesinin iptal edildiğini  yeniden ihale edileceğini fakat ihale için müracaat edilmesi için gün alınamadığını belirtirken ne zaman ihale edileceğinin ise belli olmadığını söyledi. 


Editör: TE Bilişim