Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, tarımsal girdileri çiftçiye sağlamalarının yanı sıra çiftçinin ürettiği ürünleri de tüketiciye ulaştırmak için tüm Türkiye’de uygulamaya koydukları perakende mağazaları açma noktasında Bilecik ve Bozüyük’te de çalışmalara başlandığını söyledi.

Marketler için Bilecik ve Bozüyük’te yer tespiti noktasında araştırmaların sürdüğünü aktaran Tarım Kredi Kooperatifi Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, perakende mağazaları kurmanın amacının aşırı fiyatlardan tüketicinin korunmasına yönelik olduğunu belirtti.

Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, ilimizde Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından hayata geçirilecek olan ''Ceviz üretimini yaygınlaştırma'' projesinin protokolüne katılım sağladı.

İl Özel İdaresi Toplantı Salonu’nda düzenlenen protokol töreninde Fahrettin Poyraz, Tarım Kredi Kooperatifleri perakende mağazaları hakkında konuşma yaptı.

“Tüketiciye yönelik sorumluluklarımızı artırmak istiyoruz”

“Tarım Kredi Kooperatifleri bildiğiniz gibi Türkiye’de üreticilerin tarımsal girdilerini sağlama noktasında bir misyon olarak bunu yıllardır yapıyor ama özellikle yakın zamanda tüketici tarafında da sorumluluklarımızı artırmak istiyoruz. Bu bağlamda da tarım kredi iştiraklerinden, Tarım Kredi A.Ş. olarak büyük şehirlerden başlamak üzere buralarda marketler açmak istiyoruz. Özellikle bu marketlerde de 2 hedefimiz var, bir taraftan fiyat regülasyonu dediğimiz yani bazı ürünlerin fiyatlarının aşırı artmasına yönelik tüketicimizin mağdur olmasını önlemek için makul fiyatlarda bu ürünlerin satışını gerçekleştireceğiz ama aynı zamanda sadece fiyat regülasyonu değil, kalite regülasyonunu da bu anlamda hedefliyoruz çünkü, şu anda gıda konusu özellikle bu hileli gıdalarda çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceğini sadece kar hırsı ile ipotek altına almaya çalışan bir takım kötü niyetli işletmelere, firmalara ve üreticilere karşı bizim de bu anlamda piyasada özellikle bu kalite regülasyonu anlamında piyasaya bir kalite getirmek istiyoruz. Dolayısıyla bu amaçla da başta büyük şehirlerden başlamak üzere market sayısını artırmak istiyoruz ama her köşe başında bir market açalım anlayışıyla hareket etmeyeceğiz çünkü şu anda piyasada var olan aktörlerle rekabet içinde olalım gibi bir anlayışımız yok.

“Bilecik ve Bozüyük’e birer tane market açmak istiyoruz”

Temel mantığımız, uygun ölçekte Türkiye’de toplamda sayısı 400-500 olan bir market sayısı olacak. Uygun ölçekte, uygun sayıda market açmak istiyoruz tabiki kendi ilimiz Bilecik’imize ve Bozüyük’ümüze birer tane market açmak istiyoruz. Arkadaşlarımız buralarda yer konusunda incelemede bulundular. Buna ilişkin birkaç yere baktı arkadaşlarımız uygun olan yerler hangileri ise o noktada bir çalışmamızda olacak” ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilişim