Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin, Belediye borcunun 72 Milyon,  Bozüyük Belediye Başkanı Talat Bakkalcıoğlu ise ilçe belediyesi borcunun 22 Milyon olduğunu açıkladı. 67 700 nüfuslu Bozüyük ilçesinin 22 Milyonluk borcu bulunurken, 67 900 nüfuslu Bilecik merkez Belediyesi’nin ise uçurum bir farkla 72 Milyon olan borcu, kamuoyunda, “Bozüyük ve Bilecik’te yapılan hizmetler ve yatırımlar hemen hemen aynı iken  Bilecik Belediyesi’nin bu borcunu  kim, nerelere yaptı?” sorularına neden oldu.

31 Mart seçimleri öncesinde AK Parti belediyelerinde olan Bilecik merkez ve Bozüyük ilçesinde seçimlerin ardından görevi CHP’li belediyeler aldı. Bozüyük’ün yeni Belediye Başkanı Talat Bakkalcıoğlu, geçtiğimiz günlerde Bozüyük’ün 22 Milyon borcu olduğunu açıklarken, Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin ise Mayıs ayı  Belediye Meclis toplantısında yaptığı açıklamada, Bilecik Belediyesi’nin borcunun 72 Milyon olduğunu ve kaybedilen davalarla birlikte bu rakamın artacağını söylemişti.

Belediye Başkanları tarafından açıklanan bu rakamların ardından, yapılan hizmetler ve yatırımların hemen hemen aynı olmasına, İller Bankası’ndan gelen paranın aşağı yukarı aynı olduğunun bilinmesine, hatta Bozüyük'e yapılan yatırımların daha fazla olduğu gözlenmesine rağmen Bilecik Belediyesi’nin  Bozüyük Belediyesi’nden 50 Milyon fazla olan borcu, kamuoyunda çeşitli yorumlara neden oldu.

Önceki dönem Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı’nın ilçeye güzel ve önemli hizmetler yaptığı, Bilecik Belediyesi’nin de Bozüyük Belediyesi kadar hizmet verdiği bilinmekteyken, il belediyesinin ilçe belediyesine oranla 50 Milyon fazla borcu olması, hatta bu borcun kaybedilen davalar ile artabileceğinin belirtilmesinin ardından “Bilecik Belediyesi’nde bu kadar fazla borcu kim, nerelere yaptı?” sorularına neden oldu.

Kamuoyu, AK Partili yetkililerden ve 3 Dönem Belediye Başkanlığı yapan Selim Yağcı ve 8 ay Belediye Başkanlığı yapan Nihat Can'ın 72 Milyon gibi büyük meblağlı borcun hangi hizmetler karşılığında yapıldığı sorusunun cevabını beklerken, diğer yandan da mevcut Belediye Başkanı Semih Şahin’in bu borcun ve ayrıntılarını ve nasıl bir çözüm bulacağını açıklaması bekleniyor.

 

Editör: TE Bilişim