Geçtiğimiz Ocak ayında yağan yoğun kar sonrası çatısı çöken ve 8 aydır kullanılamaz halde bulunan Bilecik Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği için yardım kampanyası başlatıldı. Çatısı inşaat demirleriyle tutturulan ve çökme tehlikesi bulunan derneğe ilk yardım ise Kızılay Bilecik Şubesi’nden geldi. Dernek Başkanı Selami Çınar, Kızılay binasının bir katını Şehit Aileleri ve Gazileri Derneğine tahsis etti.

Son dönemde artan terör olayları ve şehit haberleri tüm yurdu üzüntüye boğarken, bizlere emanet olan şehit aileleri ve gaziler vefasızlıktan şikayetçi. Bilecik Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hayati Durak, çatısı çöken ve eşyaları zarar gören derneğin tamiratı için bu güne kadar çok söz verilmesine rağmen hiçbir yardım yapılmadığını söyledi. Sağlam kalan eşyalarını derneğin yanındaki umumi tuvalete koymak zorunda kaldıklarını belirten Durak, son çare olarak Ziraat Bankası’nda açtıkları hesapla yardım kampanyası başlattıklarını duyurdu. 

Kızılay Başkanı Çınar: “Onur duyuyorum”

Derneklerini 8 aydır kullanamayan ve hiçbir yardım alamayan şehit yakınları ve gazilere Kızılay Bilecik Şubesi yardım elini uzattı. Derneğin zor durumda olduğunu öğrenen Kızılay Bilecik Şubesi Başkanı Selami Çınar, kendilerine ait olan binanın bir katını geçici olarak Şehit Aileleri ve Gazileri Derneğine tahsis etti. Dernekten hiçbir ücret talep etmediklerini ifade eden Çınar, “Özellikle terörün bizi bu kadar zorladığı şu günlerde şehit ve gazi ailelerine yardım etmekten onur duyuyorum. Kendileri benim mekanımda istedikleri kadar oturabilirler. Bir kuruş ücret de almayacağız. Kendilerine her zaman yardıma hazır olduğumu tekrar belirtiyorum” dedi.

Derneğin çatısı inşaat iskele demirleriyle ayakta duruyor

Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Bilecik Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hayati Durak şunları söyledi:

“15 Ocak 2015 tarihinde, kışın çok şiddetli olmasından dolayı yağan karların binanın çatısında birikmesi ve eriyince teras katındaki dernek çatımızın üstüne kütle halinde kayarak düşmesi neticesinde çatımız çökmüş, dernek binamız kullanılamaz hale gelmiştir. O tarihte, aynı binanın üst katında ikamet eden Hazantem İnşaat’ın yetkililerince ilk müdahale yapılmış, derneğimizin çatısı inşaat iskele demirleriyle desteklenerek daha fazla çökmesi ve zararın büyümesi geçici olarak önlenmiştir. 15 Ocak 2015 tarihinden bu güne kadar, kendi imkanlarımız ve çeşitli kurumların yardımları ile tamir niyetine girilmiş, ancak bu güne kadar derneğimizin tamiri mümkün olamamıştır.

“Eşyalar umumi tuvalette”

Başkan Hayati Durak, şehit aileleri ve gazilere yardım amacıyla faaliyet gösteren derneğin son durumunu şu sözlerle dile getirdi; “Derneğimizin eşyaları ve mobilyaları geçici olarak yanı başındaki umumi tuvalette durmakta ancak rutubet ve havasızlıktan zarar görmektedir. Derneğimizin bu durumunu duyan Bilecik Kızılay Şubesi Başkanı Selami Çınar, Cumhuriyet Mahallesi’ndeki Kızılay Derneği şubesinin üst katını boşaltarak derneğimize yer tahsis etmiş, tamiri yapılıncaya kadar derneğimiz Cumhuriyet Mahallesi, Kırklar 1 Sokak No:6 adresindeki Kızılay Bilecik Şubesi’nin 2’nci katında hizmetlerine devam edecektir.”

“Halkımızın yardımına ihtiyacımız var”

Dernek binasının oturulacak hale getirilmesi için yardıma ihtiyaçları olduğunu belirten Durak; “Bilecik halkımızın, esnafımızın, işadamlarımızın ve Bilecik’te faaliyet gösteren bütün kurumlarımızın yardımlarına ihtiyacımız vardır. Yardım yapılabilmesi için Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası Bilecik Şubesi’nde 57201379-5003 nolu hesap açtırılmış olup, yardım yapmak isteyenlerin yardımları bu hesapta kabul edilecektir. Derneğimize geçici de olsa bir sığınma yeri imkanı sunan Bilecik Kızılay Şubesi Derneği Başkanı Selami Çınar’a, derneğimiz üyeleri ve şu günlerde yeterinden fazla üzüntülü bulunan tüm şehit aileleri ve gazileri adına teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

 

DERNEĞE YARDIM ETMEK İSTEYENLER İÇİN HESAP BİLGİLERİ:

Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası Bilecik Şubesi

Hesap Sahibi: Bilecik Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği

Hesap Adı: Çatı Onarım Hesabı

Hesap No: 57201379-5003

IBAN: TR86 0001 0001 1857 2013 7950 03 

Editör: TE Bilişim