Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 42 ildeki üreticiye yüzde 65’e kadar hibe verileceğinin açıklanmasının ardından, hibe verilecek iller arasında Bilecik’in olmaması  üreticide hayal kırıklığı yarattı.

Bilecik’in daha çok küçük yatırımcıların desteklenmesinin ön planda tutulacağı hibe kapsamına  alınmaması, iktidar Milletvekili Selim Yağcı’nın bu konuda bir girişimi olup olmadığı, olduysa da yetersiz mi kaldığı sorularını da beraberinde getirirken, diğer yandan   Bilecik eski  Milletvekili olan Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz’ın da bu hibe desteğine ilişkin bir  bilgisi ve girişimi olup olmadığı da kamuoyunda merak uyandırdı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli,  geçtiğimiz günlerde Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma Programı-II (IPARD) 6'ncı Başvuru Çağrısı ile toplam 60 milyon avro hibeyi üretici ve yatırımcılara sunduklarını belirterek, "42 ilimizdeki tüm üreticilerimize söylüyorum, 'Durmayın, beklemeyin, bize gelin, yüzde 65'e kadar olan bu hibeyi kaçırmayın.' Bugün itibarıyla proje hazırlama süresi başladı. Projelerini hazırlayıp sunmak için üreticimize 3 ay süre veriyoruz" dedi.

Kırsaldaki yatırımları artırmak, üretime katkı sağlamak, istihdama destek olmak için yeni bir hibe paketini açıkladıklarını ifade eden Pakdemirli, IPARD-II 6'ncı Başvuru Çağrısı ile toplam 60 milyon avro, yani yaklaşık 400 milyon liralık hibeyi üretici ve yatırımcıya sunduklarını ve  daha çok küçük yatırımcıların desteklenmesinin ön planda olacağını bildirdi.

BİLECİK BU HİBEDEN NEDEN FAYDALANDIRILMADI?

Bakan Pakdemirli’nin bu açıklamalarının ardından komşumuz Kütahya'nın dahi yeraldığı küçük iller arasında tarım ve orman açısından önemli bir konuma sahip olan Bilecik’in hibe alacak 42 il arasına girememesi üreticiler tarafından şaşkınlık ve üzüntüyle karşılandı.

Hibe için gerekli kriter olarak nelerin baz alındığı bilinmezken, genel ve yerel işbirliği konusunda iddialı konuşmalarıyla bilinen Milletvekili Selim Yağcı’nın Bilecik'li üreticiye önemli katkısı olacak bu hibeden Bilecik’i neden faydalandıramadığı ve  bu konuda bir girişim yapıp yapmadığı da ayrı bir merak konusu oldu.

Diğer yandan, Bilecik eski  Milletvekili olan Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz’ın da bu hibe desteğine ilişkin bir bilgisi ve girişimi olup olmadığı da kamuoyunda merak uyandırdı.

Editör: TE Bilişim