Haftalık Koronavirüs risk haritası yayımlanırken, Bilecik’in turuncu renkte kaldığı gözlendi.

Kontrollü normal hayata geçiş ile birlikte illerin 100 bin bazında rakamsal olarak risk haritaları yayımlanmaya başladı. Haftalık vaka sayıları iller bazında 100 bin rakamı üzerinden değerlendirildiğinde Sağlık Bakanlığı’nın paylaşmış olduğu Türkiye haritasında mavi renk (düşük), sarı (orta), turuncu (yüksek), kırmızı (çok yüksek) riskli olarak değerlendirildi.

Bir önceki risk haritasında Bilecik turuncu renkte yani yüksek riskli iller arasında yerini alırken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın son haftaya ilişkin olarak yayımladığı risk haritasında ilimizin renginde herhangi bir değişiklik söz konusu olmadı.

Bakan Koca, yapmış olduğu açıklamada, "illerimizde 100 bin nüfusa karşılık gelen haftalık toplam vaka sayılarını harita üzerinde görebilirsiniz. Tedbirlere uyarak normalleşmek mümkün" ifadelerine yer verirken, paylaşılan risk haritasında Bilecik’in 100 bin kişi bazında vaka sayısı 81 olarak görüldü.

Buna göre, ilk yayımlanan risk haritasına göre Bilecik’teki tedbirlerin herhangi değişikliğe uğramadan aynı şekilde devam edeceği öğrenildi.

Editör: TE Bilişim