“Bilecik Dünya Turizm Destinasyonu Oluyor” projesinin tanıtım ve eğitim toplantısı gerçekleştirildi. Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıya, il ve ilçelerde faaliyet gösteren işletme sahipleri katıldı.

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) T.C. Kalkınma Bakanlığı ve Bilecik Belediyeler Birliği’nin katkılarıyla hazırlanan projenin amacının, Bilecik'in turizmden daha fazla gelir elde etmesi ve şehrimizin Türkiye ve dünyaya tanıtılması olduğu açıklandı.

Proje Sorumlusu Yrd. Doç. Metin Çelik, toplantıda yaptığı konuşmada, Bilecik'teki turizm faaliyetlerinin iyi bir boyuta taşındığını söyledi. Turizmde Bilecik'in birçok konuda umut verici bir durumda olduğunu vurgulayan Çelik, kentin turizm pastasında daha fazla pay alabilmesi için birçok konuda çalışmalar gerçekleştirdiği belirtti.


Bilecik'teki turizm hedeflerine her gün daha da yaklaştıklarını dile getiren Çelik, şunları söyledi:

''Bu toplantıda, şehrin pazarlanabilir turizm çeşitlerini anlattık ve bunların sosyal medyada nasıl yer bulacağı üzerinde durduk. Toplantıda ayrıca gerek yurt için gerek yurt dışı seyahat acenteleri ile iletişimin nasıl kurulacağı ve turistin ilgisinin nasıl çekileceği konularını görüştük.''

Projenin son durumu hakkında da bilgi veren Çelik, pazarlanabilir turizm çeşitleri, turizm tanıtım mecraları, cazip turizm paketlerinin oluşturulması, ulusal basında haber yapma yöntemleri ve sosyal medyada hesap açma ve yönetme konularında bilgi verdi.


Editör: TE Bilişim