Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası tarafından 24 – 28 Eylül tarihleri arasında İtalya’da gerçekleşecek olan MARMOMACC Uluslararası Mermer ve CERSAİE Uluslararası Seramik Fuarlarını ziyaret kapsamında iş gezisi düzenlenecek. Dört gün sürecek olan iş gezisine Bilecik Valisi Sayın Ahmet Hamdi NAYİR ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Sayın Azmi ÖZCAN’ da katılacak.

İş gezisine Bilecik TSO Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Fevzi UZUN ve Yönetim Kurulu üyeleri ile beraber ilimizde mermer, seramik ve inşaat sektöründe faaliyet gösteren 11 firmadan 14 kişinin katılımı ile gerçekleşeceği öğrenildi.

İş gezisi programında fuar ziyaretlerinin yanı sıra İtalya’daki Sanayi Bölgesi ziyareti ve Milano Ticaret Ataşeliği ziyareti gerçekleşecek olup, Milano Ticaret Ataşesi Burak YILMAZ tarafından üyelere “İtalya’da İş Yapma Fırsatları ve İtalya’da Ticaret Ortamı” konulu brifing verilecek. Ayrıca fuar ziyaretlerinde ilimizde işletmesi bulunup fuarlara katılan 13 firmamızın da stantları ziyaret edilecek.

Oluşturulan programa göre heyet öncelikle İtalya’nın Bologna kentinde düzenlenen CERSAİE Uluslararası Seramik Fuarına katılacak. Daha sonra İtalya’nın Verona kentinde bu yıl 48.si düzenlenen MARMOMACC Uluslararası Mermer Fuarını ziyaret edecekler. Üyeler fuar ziyaretleri ile İlimiz ekonomisinde önemli yer tutan mermer ve seramik sektöründeki gelişmeleri yerinde gözlemleyip, katılımcı firmalarla ikili diyaloglarda bulunma fırsatı yakalayabilecekler.

Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası organizatörlüğünde gerçekleşen yurt dışı iş seyahati KOSGEB’in desteklenecek yurt dışı fuar ziyaretleri kapsamına alınmış olup, katılımcı firmalar %60 oranında destekten faydalanabilecek.

Bilecik Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi UZUN yurt içi ve yurt dışı fuarlara katılımın önemli olduğunu belirterek “Sektördeki ürün ve hizmetlerin şu ana kadar ulaştığı aşamanın en net izlenebileceği yer olan fuarlarda yoğun bir sektörel bilgi alışverişi ile birlikte kişiler arasında da iletişim sağlanabilmektedir. Ayrıca üç boyutlu tanıtımın yanı sıra diğer duyularımıza hitap etmesi, çoğu bilinmeyene hızlı biçimde ulaştırması fuarları ilginç hale getirmektedir. Fuarlara sadece satış hedeflenerek değil, günümüzde bilgi sahibi olmak ve Pazar ile iletişim içinde bulunmak amacıyla katılım sağlanması önemlidir. Bilecik TSO olarak üyelerimize hizmetin yanı sıra ilimizin tanıtımı ve ilimizin ticaret hacminin genişlemesi adına bu tür yurt içi ve yurt dışı ziyaretlere önem vereceğiz ve faydasına inandığımız fuarlara katılım sağlayacağız” dedi.

 

Editör: TE Bilişim